Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tung förlust för Ytterhogdal

/
  • Jimmy Hartley avlossade flera kanoner men hade problem att hitta rätt.
  • En situation som hogdalingarna tyckte borde ha varit straff. Domaren friade.
  • Ben Smith diskuterar med Brian Wake innan Wake gick upp som forward i slutminuterna.
  • Brian Wake är svår att ta bollen från.
  • Utmärkte Adrian Forsgren i Salas mål var svår att få hål på.
  • Men vid Dale Hopsons vackert placerade frispark fick han ge sig.

Sala lyckades vända underläge och straffade YIK med 2 mål mot 1 i lördagens match på Svedjevallen.
– Det här duger inte, sa en mycket arg och besviken Ben Smith, tränare för Ytterhogdal, som skällde ut sitt lag efter matchen.

Annons

Den första halvleken var var en rätt jämn historia i högt tempo. Strax före pausvilan fick Ytterhogdal en frispark som Dale Hopson skruvade in över muren långt ner mot den vänstra stolproten. Salas målvakt var där men lyckades inte få stopp på bollen.

Sala satte press direkt i andra halvlek och hade ett visst tryck mot Ytterhogdal. På kort tid gav det två hörnor till bortalaget. Den andra var en variant med en lågt slagen boll en bit utanför straffområdet. Där fanns Salas Jonas Spårebo som tryckte in bollen på distans.

Ytterhogdals tränare Ben Smith var inte nöjd med hur matchen utvecklade sig.

– Vi kom aldrig ut på plan i andra halvlek. Vi spelade inte som ett lag. Faktum är att det nog var de sämsta 45 minuterna jag sett under den här säsongen. Och det har jag talat om för spelarna, sa han efter matchen.

Efter 1-1 målet flyttade ändå Yik upp och hade bud på flera mål, skott både bredvid och ovanför. Salas målvakt gjorde också ett riktigt bra jobb och motade flera av hogdalingarnas bästa chanser. I stället kom en salaspelare fri med Charlie Bryan i Yik-målet, efter att en av Yik:s backar halkat och tappat boll. 2-1 till Sala som därmed hade vänt matchen.

– Jag rankade det här som årets svåraste match, så jag är naturligtvis väldigt nöjd. Det här är två av de tre lag som är bäst i serien, sa Salas tränare Henrik Alriksson.

I slutet av matchen flyttade utmärkte backen Brian Wake upp till forwardposition. Han lyckades låsa fast bollen några gånger och fixade en frispark, men det räckte inte, Ytterhogdal förlorade och halkade ner till tredje plats i tabellen.

– Det här duger inte. Spelarna måste reagera på det jag säger till dem och vi måste få till en förändring. Vi skulle ha haft åtminstone en poäng med oss i dag, sa Ben Smith.

Ytterhogdal saknade backen Jordan Pierce, avstängd, och nyförvärvet Carl Baker, forward, som fick en spricka i foten förra lördagen och troligen är borta resten av säsongen.

Annons