Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Turistbyrån öppnar igen

/

Det ljusnar för turistbyrån i Sveg, redan imorgon slår de upp dörrarna på nytt.
– Det blev en sen kväll i går men vi har kommit fram till en lösning, säger Thony Gustavson, näringslivschef på Härjedalens kommun.

Annons

Efter att Folkets hus föreningen gick i konkurs beslutade konkursförvaltaren att stänga ner turistbyrån som TH skrev om i går. Nu har Härjedalens kommun och konkursförvaltaren kommit fram till en gemensam lösning för juli ut.

– Vi har fått klartecken från konkursförvaltaren. Telefonen gick varm i går, jag ringde runt till företag i går eftersom att det är i det nätverket det finns tillräcklig kompetens. Det här visar verkligen vilken vilja det finns att lösa det här, säger Thony Gustafson.

Gun-Lis Bergman är en av dem som kommer jobba på turistbyrån under juli månad.

– Thony på näringslivskontoret ringde mig i går och i dag ringde konkursförvaltaren, så nu är det jag och Lena Persson som är anställda juli ut att sköta om turistbyrån, säger hon.

– Det känns som att det är viktigt att vi räddar den här situationen som är så viktig. Det har varit tråkigt med alla turer men det är inget vi ska ta med oss nu, nu ska det bara vara positiva vindar, säger Gun-Lis Bergman.

Redan i morgon kommer turistbyrån vara öppen för allmänheten igen.

– Det är snabba ryck, säger Gun-Lis Bergman.

– Det känns jättebra att vi har lyckats få till en lösning för juli månad i alla fall, säger Thony Gustafson.

Turistbyrån kommer ha öppet juli månad ut och vara bemannad från måndag till lördag, sedan återstår det att se vad som händer.

– I veckan kommer jag sätta mig ner med kommunalrådet och diskutera en långsiktig lösning för turistbyrån och hur framtiden ser ut, säger Thony Gustafson.

Annons