Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Två byggnader brann ned i Ytterhogdal – ett 20-tal brandmän deltog i släckningsarbetet

Under flera timmar kämpade brandkåren med att begränsa elden från att spridas efter att en större förrådsbyggnad börjat brinna i utkanten av Ytterhogdal.
– Byggnaden som branden startade i är mer eller mindre nedbrunnen, säger räddningstjänstens inre befäl Johan Wickenberg.

Annons

Omkring 20 brandmän fick rycka ut när det kom ett larm om brand i Ytterhogdal vid 11.47 på söndagen.

– Det är en fullt utvecklad brand i en förrådsbyggnad, sa Johan Wickenberg efter att den första styrkan kommit till platsen.

Det var en fullt utvecklad brand när brandkåren kom till platsen. Brandkårens fokus blev därför snabbt att fokusera på att förhindra spridning.Foto: Räddningstjänsten Jämtland

Styrkor från Ytterhogdal och Sveg samt tankbilar från Vemdalen och Ljusdal deltog i släckningsarbetet. Även polis från Svenstavik och ambulans skickades ut.

Ingen person kom till skada i branden. – Det var ingen hemma utan det var en förbipasserande som märkte att det brann och slog larm. Så vad det är som orsakat branden har vi ingen aning om, säger Johan Wickenberg.

Byggnaden brann ned till grunden. Foto: Räddningstjänsten Jämtland

Frrådsbyggnaden gick inte att rädda.

– Det är en relativt stor byggnad på åtta gånger tio meter uppskattade räddningsledaren, säger Johan Wickenberg.

Branden spred sig till en mindre byggnad som även den brann ned. Boningshuset klarade sig.

– Vi har fått uppgifter om att han som bor på gården är utomlands på semester, säger Johan Wickenberg.

Väg 314, Ångevägen, stängdes av helt under släckningsarbetet. Den öppnades igen först vid halv fem. En halvtimme senare hade de flesta enheter och personer lämnat platsen och vid 19.40 var bara en brandman kvar.

– En anhörig kommer att ta över bevakningen men beräknas komma sent på söndagskvällen. Vi lämnar inte vind för våg utan blir kvar så länge det behövs, säger Johan Wickenberg.

Polisen varnar: Ge er inte in i lavinområden – snömassorna kan nå hastigheter över 100 kilometer i timmen

Annons