Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Uddamålsförlust för Sveg mot Fåker

Sveg fick ett tidigt ledningsmål och spelade med en man mer de sista tjugofem minuterna men det räckte inte. Fåker vann med 2-1 och tog klivet förbi Sveg i tabellen.

Annons

– Spelmässigt gjorde vi en bra match. Vi hade bra kontroll utom på deras kontringar där de var kvickare och lite vassare än oss. Men vi borde ha kunnat kriga till oss ännu fler chanser, säger Fredrik Jonasson, Svegs IK:s A-lags tränare.

Sveg tog ledningen i 18 minuten, Simon Bokvist klippte till på en halvvolley. Fåker kom igen och gjorde två mål och fick en man utvisad med 25 minuter kvar av matchen. Trots det lyckades inte Sveg kvittera.

– Fast vi var en man mer så fick vi inte riktigt till de där superlägena. Vi hade många chanser men fick inte riktigt ut allting på plan. Det kändes som att vi hade mer att ge.

Förlusten innebär att Fåker tog klivet förbi Sveg i tabellen samtidigt som Sveg tappar lite mark mot lagen på den övre halvan. Nu väntar topplaget Frösö IF 2 på fredag innan sommaruppehållet och för Sveg blir det första matchen på konstgräs.

– Jag tror att det kan gynna oss. Vi har spelat bra fotboll under säsongen, haft mycket boll och skapat mycket chanser. Jämn plan brukar gynna lag som har mycket boll, säger Fredrik Jonasson.

Annons