Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Unga bussas till jobb i Sveg

/
  • Personalchef Mathias Andersson presenterade företaget för ungdomarna från Gävleborg.
  • Rhaman Khademi från Ljusdal ska söka jobb på Sykes.
  • Tobias Markusson följde med bussen från Järvsö. Under besöket träffade han en kamrat från sin gamla skola som nu arbetar på företaget.
  • Mathias Andersson behöver personal över sommaren och fortsatt mot hösten.

Den senaste månaden har fler busslaster med ungdomar bussats till Sveg för att söka jobb på callcenterföretaget Sykes. Förra tisdagen var det dags igen.
– Jag ska söka jobb här, säger Rahman Khademi från Ljusdal.

Annons

Med runt 260 anställda är Sykes en av Härjedalens största privata arbetsgivare. Och behovet av ny personal är stort, speciellt nu inför sommaren när semestertiden närmar sig.

– Men vi har behov av personal även till hösten. Det vi erbjuder är heltidsjobb med sex månaders provanställning eller fast anställning om man har rätt erfarenhet, säger personalchefen Mathias Andersson.

Under tisdagen berättar han om företaget för de sexton ungdomar från Gävle, Söderhamn, Ljusdal och Bollnäs som i arbetsförmedlingens regi bussats upp till Sveg för att besöka Sykes. Företaget har ett långvarigt samarbete med arbetsförmedlingen och de som är på besök deltar i projektet Ung Framtid och har valts ut för att matcha jobben på callcenterföretaget.

– Det är ett samarbete som burit frukt. Arbetsförmedlingen vet vilka krav vi ställer på dem som vi anställer och hjälper oss att hitta rätt personer, säger Mathias Andersson

Vad är det för krav?

– Man ska tycka om att hjälpa andra, man ska ha avslutat gymnasiet, ha bra kunskaper i svenska och engelska och en god datavana, säger han.

Flera av deltagarna räckte upp handen som svar på en direkt fråga om de skulle kunna tänka sig att jobba på Sykes. En av dem var Rahman Khademi från Ljusdal.

– Det kändes bra. Jag ska söka jobb här och nu hoppas jag på att få komma på intervju, säger han.

En fråga som diskuterades var bostadssituationen i Sveg. Många ungdomar har svårt att hitta lägenhet på orten.

– Men det brukar lösa sig. Visst är det lite oroligt varje gång vi ska starta en ny utbildningsomgång, men vi har ett bra samarbete med kommunen och de olika bostadsbolag som finns och hittills har det löst sig, säger Mathias Andersson.

Annons