Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Utlovar skidtävling trots snöbrist

/
  • Gustav Pålsson, Utrikes SK, spurtar mot mål under en tidigare Tour de Fyrfasen.

Den stora ungdomstävlingen Tour de Fyrfasen kommer att köras trots att det är ont om snö i skidspåren i Vemdalen, Hede och Ytterhogdal. Skulle det inte komma någon snö så kan ändå tävlingarna köras i Åsarna där det finns en bra grund med konstsnö.

Annons

Det är redan drygt 200 ungdomar som har anmält sig till Tour de Fyrfasen och arrangörerna går redan nu ut och i princip garanterar tävlingar.

– Med de prognoser som finns så törs jag lova att det blir tävlingar. Det är dock möjligt att vi måste köra alla i Åsarna och då kanske tävlingsprogrammet ändras, säger Fredrik Malmgren som är tävlingsledare i Åsarna.

I normala fall körs ett kortare fristilslopp i Hede och ett klassiskt distanslopp i Vemdalen under samma dag. Dessa är planerade till 4 januari. Den 5 januari ska det vara klassisk masstart i Åsarna och sedan en avslutande fristilsjaktstart i Ytterhogdal 6 januari.

– Om vi måste köra alla tävlingar här i Åsarna så tror jag att vi ändrar lite. Att köra fyra tävlingar på samma bana är inte lika charmigt, säger Malmgren som lovar ett besked om detta redan nästa måndag, alltså en vecka före första tävlingsdagen.

Värmen fortsätter i området men spårchefen i Åsarna, Thomas Wassberg, är även han försiktigt optimistisk.

– Jag har kört spåren i dag och enligt prognoserna ska det bli kallt ett dygn i helgen, då hinner vi göra mer snö. Tyvärr verkar det bli varmare igen kring nyår, säger Wassberg och önskar sig ytterligare några dygn med minusgrader innan tävlingarna.

Annons