Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vacker skönsång från ungdomskörens julkonsert

/

Ungdomskören bjöd publiken på vacker musik och mysig stämning på sin årliga julkonsert.

Annons

Under konserten fick publiken njuta av många sånger med julstämning. Det var klassiska julvisor på både svenska och engelska. Bland annat "Silent night" och "Hör klockors sång".

– Jag tycker de gör "Tomorrow shall be my dancing day" oerhört bra, det var den låten de sjöng sist, säger Bengt Isaksson som leder kören tillsammans med sin fru Else-Marie Isaksson.

– Och "Silent night" var riktigt bra i dag, säger Else-Marie Isaksson.

Martin Isaksson uppträdde på trumpet flera gånger under programmet och även Johanna Bergman spelade solo med sin blockflöjt. När sista tonen var tagen fick kören stående ovationer från hela publiken.

Ungdomskören träffas och övar en gång i veckan, men det är sällan de övar alla tillsammans eftersom flera av dem bor på andra orter.

– Då får man öva hemma, konstaterar Karin Regnander.

– Det bästa med att sjunga i kören är att vi får vara tillsammans och sjunga, man lyfts så mycket när man sjunger i grupp, säger Hanna Carlström som är med i kören.

Else-Marie och Bengt Isaksson började med ungdomskören för 7 år sedan, då var det en liten grupp.

– Nu har det varit de här fasta i tre år, men nu försvinner två efter jul. Det bästa med ungdomskören är att de vill och att de tycker det är roligt, och det är så hög klass på dem, säger Bengt Isaksson.

Annons