Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Välbesökt nostalgimarknad

/
  • Vanja Difs och Ulf Kvarnlöv från Orsa hade ett varsitt marknadsstånd på Gammelgården. De var mer än nöjda med försäljningen.
  • Veteranbilar lockar alltid.

Under helgen har publiken verkligen hittat till Gammelgården i Sveg. Utöver den välbesökta logrocken så ordnades en nostalgimarknad under dagen vilket lockade cirka 800 besökare.

Annons

– Det har varit fantastiskt väl mottaget. Folk har trivts här och försäljningen såväl för oss som för knallarna har varit väldigt bra, säger Lars-Olof Mattsson.

Lagom till helgen har Gammelgårdens café fått ett passande nostalgitema med bilder och gamla affischer från förr.

– Vi har även sålt fikabröd av de sorter som var populära på den tiden. Även en del gamla godismärken har vi hittat rätt på för att ha i vår kiosk, berättar Mattsson som ser intäkterna som välbehövliga för Gammelgårdens bevarande.

Även knallarna var nöjda. Från Orsa kom Vanja Difs och Ulf Kvarnlöv och dukade upp ett varsitt stånd.

– Jag var tveksam när det hette nostalgimarknad och hölls på en hembygdsgård men det visade sig att det var alldeles rätt forum för oss. Vi har sålt jättebra och är mer än nöjda, kommenterade Vanja Difs.

I samband med marknaden ställdes även en hel del veteranbilar upp inne på området så att de fanns till beskådande för nyfikna bilälskare.

Annons