Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Världens största filmfestival för bergsportfantaster kommer tillbaka till Vemdalen – för andra året i rad

Vemdalen öppnar för skidåkning under fredagen och nästa helg, den 24-25 november, fortsätter man på den inslagna vägen och öppnar upp fler pister och liftar när skidtestarhelgen Ski Test Weekend går av stapeln. Under nästa helg kommer dessutom två stora filmfestivaler för skidentusiaster och bergsportfantaster att gå av stapeln i Vemdalen.

Annons

Det handlar om filmfestivalerna Untracked Film Tour och Banff Mountain Film Festival där den sistnämnda är världens största filmfestival för filmer inom bergssport och bergsupplevelser. Nu kommer den båda filmfestivalerna till Vemdalen under Vemdalen Ski Test Weekend, enligt ett pressmeddelande från Destination Vemdalen.

Förutom filmfestivalerna är Ski Test Weekend den första officiella helgen med öppna liftar och snö i backarna i Vemdalen samt visning av de senaste skidprylarna.

– Den här helgen kommer man till Vemdalen och hänger med likasinnade, ser det senaste och bästa i filmväg, träffar skaparna och åkarna bakom projekten, testar det senaste skidprylarna och startar upp en grym vintersäsong tillsammans, säger Kenneth Grym, i pressmeddelandet.

Öppna liftar i Vemdalen under nästa vecka.Bild: Karl Vertergård, Destination Vemdalen.

Annons