Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vemservice växer så det knakar – premieras av SSAB och vann pris på Guldgalan

/
  • Urban Sundin, SSAB, och Benny Larsson, Vemservice Vemdalen
  • Urban Sundin, SSAB, och Benny Larsson, Vemservice, Börje Sundell och Per-Olof Kull, SSAB

Vemservice har växt från 10 anställda till det dubbla på två år. De har just blivit det första företaget i Sverige som premierats av SSAB för innovativ användning av höghållfast stål.
Dessutom nominerad till årets innovatör vid länets guldgala.

Annons

– Just nu går det med en väldig fart, orderstocken är full och ibland funderar jag hur vi ska hinna med, säger Vemservice vd, Benny Larsson.

Under flera år har Vemservice i Vemdalen utfört påbyggnationer till lastbilar. Nya bilar kommer från fabrikanterna och det är gänget i Vemdalen som ser till att fordonen blir användbara. Det gäller alla typer av lastbilar. Det lilla företaget har gjort sig kända för sina fina byggen och kunderna finns över hela landet.

– Det viktiga är att vi bygger efter det kunden vill ha, säger Benny Larsson.

För två år sedan tog det rejäl fart. Anledningen var den bodbil de tillverkar. Det är en typ av lastbil med kran som fraktar allt från bodar, husmoduler till båtar. I nära samarbete med SSAB utvecklades en egen modell, där höghållfast stål har implementerat i bilen, vilket ger cirka 40 procent högre lastförmåga än hos konkurrenterna.

– Genom smarta lösningar och bra stål har vi lyckats få ner totalvikten. Våra byggen klarar runt 2 ton mer last jämfört med övriga tillverkare.

Även SSAB gillar Vemservice och deras sätt att använda stålet. I fredags uppvaktade Urban Sundin, Per-Olof Kull och Börje Sundell från ståljätten personalen på Vemservice.

– Det känns bra att ett litet företag med smarta lösningar använder vårt höghållfasta stål. Det är riktigt imponerande, sa Urban Sundin.

Förutom tårta premierades Vemservice med ett diplom av SSAB för innovativ användning av deras produkter.

– Vemservice är det första företaget i Sverige som fått den utmärkelsen, sa Börje Sundell.

Som ringar på vattnet har även fler företag har fått uppdrag då Vemservice lagt ut en del arbeten på legotillverkning.

– Vi har anlitat AJ Industriservice i Sveg som hjälper oss. Det känns bra att kunna använda de företag som finns här i kommunen, säger Benny Larsson.

Både AJ Industriservice och Vemservice finns med bland de nominerade företagen i kvällens Guldgala som arrangeras i Östersund.

Läs mer: Vemservice blev årets innovatör på Guldgalan

Annons