Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Viktiga derbyn i fotbollsfemman

/
  • Anders Roos flankeras av två av de tre vassa nyförvärven som Lillhärdal fått inför säsongen. David Larsson och Andy Widdicombe spelade senast i Ytterhogdals IK, det gjorde även tredje nyförvärvet, Magnus Theodorsson som saknas på bilden.

I helgen startar division fem fotbollen på allvar för våra två Härjedalslag, Lillhärdal och Sveg. Först ut är Lillhärdal som tar sig an IFK Östersund och redan nästa helg står första derbymatchen på programmet.

Annons

Lillhärdal står bra rustade inför sommaren. I laget som vann sexan förra året finns ingen oro för att de inte ska hänga med i en högre division.

– Skulle vi försöka spela vår starkaste elva hela tiden så tror jag definitivt att vi skulle tillhöra toppen. Men nu är inte det riktigt grejen i Lillhärdal, vi strävar inte efter att nå högre även om vi förstås vill vinna våra matcher. Målet är att ha ett lag även nästa år och det lyckas vi med genom att rulla runt på vår trupp så att alla är delaktiga, säger tränaren Anders Roos som tror att det är den inställningen som gjort att Lillhärdal fått tre riktigt vassa nyförvärv, Andy Widdicombe, David Larsson och Magnus Theodorsson, från hårdsatsande Ytterhogdal.

– Jag är övertygad om att alla tre hade gjort bra ifrån sig i trean också, men här är det en lite lugnare syn på fotbollen och det går att missa någon träning eller match för den som har ett liv vid sidan av fotbollen, säger Roos.

Under vinter och vår har truppen tränat bra. I snitt har det kommit 15 spelare till varje träningstillfälle.

För Svegs del ser det också lovande ut inför årets säsong. Truppen har såväl breddats som spetsats till då många spelare utvecklats positivt.

– För ett par år sedan var vi beroende av en handfull spelare som skulle prestera men nu är konkurrensen hård om varje plats vilket synts i våra träningsmatcher då vi har använt väldigt många spelare men ändå gjort fina insatser och starka resultat, berättar tränaren Fredrik Jonasson.

Bredden har gjort att truppen sjuder av tillförsikt och när spelarna tillsammans bestämde en målsättning så blev det att finnas med i den absoluta toppen som krigar om uppflyttningsplats.

Nytt för i år är även att Sveg åter har ett andralag, det laget ska spela i division sex.

– Det är frukten av att vi har haft ett bra ungdomsarbete, säger Jonasson som har drygt 20 spelare i gång varje träning för A-laget och när det går att vara ute kommer vissa träningstillfällen att vara öppna och då räknar han med att ännu fler kommer till fotbollsplanen.

– Vårt andralag kommer också att ha två träningar i veckan när vi kommer ut på planerna, berättar Jonasson.

Förhoppningsvis blir det en rolig säsong för våra Härjedalslag i femman, varken Lillhärdal eller Sveg ska behöva vara på nedre halvan i en serie som i år ser ut att vara jämnare och starkare än på många år.

Om varandras lag säger tränarna.

– Lillhärdal har ett bättre lag nu än när de låg i fyran, de kan absolut vinna serien med det materialet. De har säkert den starkaste startelvan i serien, säger Fredrik Jonasson.

– De har ett större urval och får de till spelet under säsongen så ska de finnas med i toppen, tycker Anders Roos.

Annons