Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vill renovera Folkets Hus för 10 miljoner

/
  • Folkets Hus bör fräschas upp för närmare 10 miljoner kronor anser samhällsbyggnadsförvaltningen chef, Panos Alepliotis, i ett tjänsteutlåtande.

Behovet är stort för en renovering av Folkets Hus i Sveg. Det anser samhällsbyggnadsförvaltningens chef, Panos Alepliotis, som vill ge ett direktiv till Härjegårdar att göra en renovering som kostar omkring 10 miljoner kronor.

Annons

Folkets Hus i Sveg börjar bli slitet och nu vill Panos Alepliotis att en renovering ska göras. Detta faller då på det kommunala fastighetsbolaget Härjegårdars lott eftersom de hyr kommunens alla fastigheter sedan årsskiftet.

"Restaurangen och toaletterna i Svegs Folkets Hus är i stort behov av renovering. Restaurangen ska byggas om, fräschas upp och omvandlas til en kvalitetsrestaurang och kafeteria för att kunna serva besökare, hyresgäster och verksamheter" skriver Alepliotis i ett tjänsteutlåtande vilket ska tas upp av kommunstyrelsen.

För att få lite koll på vad kalaset skulle kosta har Alepliotis inhämtat uppgifter från Öhmans Bygg AB vilka gjort en kalkyl som hamnar på 9 162 500 kronor.

– Jag tror att prislappen hamnar mellan 9 och 10 miljoner beroende av materialval, förklarar Roland Fredholm som signerat kalkylen.

Största posterna i denna kalkyl är en utbyggnad för 2 850 000 kronor samt renovering av toaletter för 880 000 kronor.

I samma veva vill Panos Alepliotis ge Härjegårdar i uppdrag att förhandla om en arrendator för restaurangens verksamhet med utgångspunkt från en diger lista med hårda kvalitets- och kompetenskrav. En röd tråd som föreslås i denna kravlista är menyer enligt kommunens ledord äkthet, närhet och livskraft med hårda regler för andelen hel- och halvfabrikat, andel av lokala råvaror och andel av ekologiska råvaror.

Annons