Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vilt kämpande Sveg vann över Älvdalen

/
  • Andreas Olsson nära att utöka Svegs ledning i ett friläge.
  • Svegsspelare firar efter kvittering till 2-2.
  • Emil Olsson är mycket nära att göra mål.
  • Matchens bäste spelare Filip Paalanen räddar ett av många skott från Älvdalens spelare.

Den relativt månghövdade publik som begivit sig till Svegs Ishall för fredagsunderhållningen fick se ett hockeydrama där ett vilt kämpande Svegs IK lyckades hålla det skickligare laget Älvdalens HK stången.

Annons

Det började med en period där Sveg tog kommandot och var det bättre laget som logiskt gjorde det första målet. Sveg ägde perioden större delen av tiden men tappade kommandot lite under de sista minuterna efter att Älvdalen fått spela en man mer ett par gånger.

I andra perioden började Älvdalen med en man mer och lyckades till slut spräcka målvakten Filip Paalanens nolla. Kort efter det tog Älvdalen ledningen och tycktes ha kommandot i matchen men Sveg ville annorlunda och tog tillbaka ledningen efter två snygga individuella nummer av Johan Olofsson och Emil Gustafsson.

Sveg ska nog vara glada att de hade 3-2 efter andra perioden då Älvdalen dominerade spelet och fick spela mycket i numerärt överläge då Sveg inte riktigt hängde med och drog på sig mycket utvisningar.

Tredje perioden blev en dramatisk väntan på slutsignalen då spelet i stort var förlagt i Svegs försvarszon men Svegsspelarna spelade disciplinerat och kunde ändå freda sitt mål ganska väl och ibland skapa några farliga kontringar och uppstick. Älvdalen hade inte alltför många riktigt vassa målchanser under tredje perioden och de som ändå dök upp stoppades av dagens bästa spelare, målvakten Filip Paalanen. Och till slut, efter en mållös tredjeperiod kunde Sveg slå tillbaka ett skickligare lag tack vare en riktigt stark laginsats.

Efter matchen var tränare Håkan Nilsson nöjd med sitt lag och ville framhålla laginsatsen som främsta orsak till vinsten, kanske på grund av att flera spelare saknades och de fick spela med färre spelare och därför jobbade mer för varandra.

- Det är så här vi ska spela och hade vi spelat så här hade vi vunnit de andra matcherna också, sade han efter matchen.

Resultat: 3-2 (1-0, 2-2, 0-0).

Svegs mål gjordes av Niklas Schwartz, Johan Olofsson och Emil Gustafsson.

Annons