Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

VM-guld till Sundgren

/

Christoffer Sundgren tog under helgen VM-guld i curling. Guldet togs med Niklas Edin som skipper i det svenska landslaget.
– Det är roligt att vi kan lyckas så bra, vårt lag är ju ganska nykomponerat om man jämför med våra motståndare, sa en glad Christoffer Sundgren som är kvar i Kanada.

Annons

Det började väldigt illa för Sverige i årets VM. Efter fyra matcher stod laget på tre förluster och det såg ganska mörkt ut.

– Jag hade ätit något olämpligt och fick en magsjuka som innebar att jag missade två av förlustmatcherna, berättar Sundgren som frisknade till och det gjorde även lagets spel. Lagmoral modell större visades och efter dessa förluster blev det bara vinster.

– Efterhand kändes det som i EM där vi spelade fantastisk curling, förklarar Sundgren.

I finalen mötte laget Norge och chansen till revansch för förlusten i förra årets VM-final togs. Sverige fick en tidig ledning som förvaltades och segern var stabil.

– Det var ju extra skönt att få revansch, säger Sundgren som även tycker att det är lite extra roligt att vinna VM i curlinglandet Kanada.

Det blir inte tid att njuta av VM-guldet än på någon vecka. Under onsdagen påbörjades en stor turnering i Toronto, den sista i en Kanadensisk curlingtour. Därefter ska grabbarna till Schweiz för avslutningen i den Europeiska motsvarigheten. Det är deras närmaste mål men planering och målsättning för laget är utstakat fram till nästa OS.

– Givetvis är det OS som är det stora målet men på vägen dit vill vi även kliva upp som nummer ett på världsrankingen. Just nu ligger vi femma, berättar Christoffer Sundgren som räknar med att kunna komma hem till Sveg och ladda sina batterier under sommaren.

I det vinnande laget fanns ytterligare härjedalsanknytning då Fredrik Lindberg, curlingfostrad i Hede, var med och coachade framgångsrikt.

Annons