Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Härjedalens gymnasium startar transportprogram

/
  • Dan Axelsson och Hans Johansson är glada över att Härjedalens gymnasium kan erbjuda eleverna möjligheten att gå transportprogrammet i Sveg redan till hösten.

Härjedalens gymnasium kommer att öppna ett transportprogram redan till höstterminen 2015. Den snabba starten bygger på förhoppningen om att elever som redan gjort sitt val ska kunna söka om under den period som det nu är öppet för omval.

Annons

Ett nytt transportprogram kommer att öppna på Härjedalens gymnasieskola i höst. Efterfrågan har funnits i många år och biträdande rektor Hans Johansson ser det som ett led i att utveckla gymnasiet.

– Vi vill ju att fler elever ska välja oss och försöker därför anpassa vårt programutbud om det är möjligt, förklarar han.

Framför allt så vill skolan att de egna kommunungdomarna ska välja Sveg, tidigare har de som närmast fått söka sig till Östersund eller Älvdalen för att gå transport.

– Det har varit mycket snack kring transport. Vi var inne på det för några år sedan men nu är allting klart, berättar Dan Axelsson, lärare på fordonsprogrammet där transporteleverna ska integreras.

– Hela första året så läser transport och fordon samma ämnen. Det är därför vi kan köra i gång redan till hösten, säger Axelsson.

År två och tre skiljer sig programmen men en viss samläsning kommer att ske även då.

– Vi kommer nu att rekrytera en ny lärare men det är ju inte lika bråttom då eleverna kommer att få plats i ordinarie verksamhet, säger Hans Johansson.

De som går transportprogrammet utbildar sig till att bli förare av tunga fordon som lastbilar och timmerbilar med släp. Skolan står för körutbildningen och eleverna behöver endast betala vissa delar av sitt kommande körkort.

– Våra fordonselever har det upplägget redan nu. Då går skolan in och betalar körlektionerna men den tjänsten köps in, nu ska vi ha en egen körlärare för tunga fordon, säger Dan Axelsson.

Annons