Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Härjedaling i VM-final i curling

/
  • Christoffer Sundgren förbereder en sten i den femte omgången.

Sverige, med svegsbördige Christoffer Sundgren i laget, är klart för final i curling-VM i Halifax, Kanada. Laget med skippern Niklas Edin i spetsen tog sig vidare genom att besegra Kanada med 6–3.

Annons

Värdlandet Kanada var favorit efter att ha slagit Sverige i gruppspelet med 9–6, men i den avgörande semifinalen, på påskafton, avgick Sverige med segern.

Matchen inleddes jämnt, efter två omgångar var ställningen 1–1, men sedan drog Sverige ifrån till 3–1-ledning efter tredje rundan. I fjärde och åttonde omgången tog Kanada poäng men i övrigt var det Sverige som dominerade.

– Vi har haft en strålande andra hälft av turneringen och det känns som om vi bara blir starkare. Nu ser vi fram mot finalen i morgon, sade en nöjd Niklas Edin till turneringens hemsida efter segern.

– Så som vårt lag spelade så kunde vi aldrig förlora matchen. Jag tror det var vårt lags starkaste prestation hittills och jag är verkligen stolt över hur vi spelade i dag.

I dagens (söndag) final väntar regerande världsmästarna Norge, och det blir en repris från förra årets VM-final.

– Det kommer alltid att bli jämnt mot Norge. Det blir en kamp och jag är säker på att det kommer att avgöras på den sista stenen i den tionde omgången. Vi måste spela på samma nivå som i kväll om vi ska ha en chans att vinna, säger Niklas Edin.

Finalen startar 21:00 svensk tid och kan följas via arrangörens webb.

Annons