Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Härjedalsdominans i alpina tävlingar

Härjedalsklubbarna hade en fin helg när kvaltävlingar till Lilla Världscupen genomfördes i Gustavsbergsbacken på Frösön. Allra bäst var Anton Rösnäs, Svegs AK, som segrade båda tävlingsdagarna.

Annons

Det var många härjedalsåkare som nådde pallplats under kvalet till LVC när tävlingarna avgjordes på Frösön. Tävlingarna pågick både lördag och söndag, båda dagarna var det slalom som stod på programmet.

Anton Rösnäs, alpintalang från Sveg, dominerade fullständigt i klassen H12. Anton vann båda dagarna med god marginal. En dryg sekund hade han tillgodo på lördagen och detta avstånd dubblade han i söndagstävlingen.

I den äldsta tjejklassen, D14, var det Vemdalens Elin Alkell som hade en strålande helg. Elin vann på lördagen och följde upp med en andraplats på söndagen.

Precis tvärtom gjorde Robin Teir, Sveg, i H14-klassen. Robin missade lite i första åket på lördagen men körde upp sig till en andraplats och på söndagen var det hans tur att stå överst på prispallen. I söndagstävlingen fick han även med sig Vemdalsåkaren Alfred Olsson på pallen då han blev trea.

Ytterligare en härjedalsseger togs av Hannes Lundqvist, Vemdalens IF, i klassen H10. Hannes var snabbast i båda åken under lördagen.

Annons