Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Härjedalspartiet: Decentralisera beslutsprocesser

/
  • Olle Larsson är ordförande i Härjedalspartiet och förstanamn på listan i kommunalvalet.
  • Olle Larsson är ordförande i Härjedalspartiet och förstanamn på listan i kommunalvalet.

Olle Larsson är ordförande i Härjedalspartiet och sitter i dag i fullmäktige som politisk vilde efter att ha hoppat av SD. Partiet ställer upp med en lista i kommunalvalet.

Annons

1. Vi vill decentralisera beslutsprocesserna så att härjedalingarna får självbestämmande och möjlighet att påverka sin bygds utveckling. Vi vill ge härjedalingarna möjlighet att leva här, med samma rättigheter för alla, oavsett etnisk tillhörighet och näringsverksamhet.

2. På Hedlanda.

3. Den behöver bli bättre. Polis ska finnas i Härjedalen dygnet runt.

4. Vi ska erbjuda attraktiva utbildningar, utveckla de som redan finns här och satsa på utbytesstudenter. Marknadsföringen är en viktig del. Vi ska ha fordons- och transportprogram med inriktning på timmertransporter och vägunderhåll. Vi vill erbjuda barn- och fritidsprogrammet. Det var fel att lägga ner det. Att politiker uttalar sig i media om nedläggning av än det ena och än det andra gynnar inte gymnasieskolan.

5. Kommunen har inte kapacitet att ta emot fler flyktingar. Det saknas redan idag bostäder för företag som vill expandera. På sikt blir det stora kostnader för integrationen.

6. Alla som bor i Härjedalen ska ha tillgång till bredband och telefoni. Det är lika viktigt som när vägar och telefonnät drogs.

7. Vi vill ha trygghets- och äldreboenden även på mindre orter. Det frigör bostäder för yngre familjer. För elever och studenter kan studentkorridorer byggas. Sälj tomter på statlig mark för permanentboende.

8. Bra vägar är en av de viktigaste frågorna för Härjedalens utveckling. Det gäller resor för oss härjedalingar, turism och godstransporter. Vi kommer att verka på alla områden för bättre vägstandard i Härjedalen.

9. Vi tycker inte att storskalig vindkraft hör hemma i Härjedalen men anser att beslutet ligger hos dem som bor i närområdet. Med Härjedalspartiets politik hade det inte blivit någon stor vindpark i Lillhärdal eftersom 64% var emot och bygget sker på marker med kulturhistoriskt värde.

10. Rovdjursbeståndet ska bestämmas av dem som bor i bygden. Vargen är inte globalt utrotningshotad. Det är fjällkon och många andra svenska lantraser. Det finns även många rödlistade växter och djur som är beroende av mulars betande och klövars tramp. Dessa arter är viktigare för oss än vargen.

11. Vi vill inför lagen om valfrihet. Det ska finnas äldreboenden även i småbyarna. De äldre ska ha god tillsyn på sina egna villkor samt god och näringsriktig mat.

12. Patienter i Härjedalen ska kunna välja specialistvård i Uppsala. Landstinget ska inte ha en vårdcentral på Vemdalsskalet som konkurrerar med Fjällhälsan.

Annons