Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Misstänkt mordförsök i Härnösand – man hittad utomhus

Vid 10.30-tiden på fredagen hittades en knivskadad man utomhus i Härnösand. En misstänkt gärningsman greps efteråt i anslutning till brottsplatsen.

Annons

Strax före klockan tolv på fredagsförmiddagen meddelade polisen att en skadad man hade hittats utomhus i centrala Härnösand. Mannen ska ha påträffats drygt en timme tidigare.

– Det är rubricerat som mordförsök, säger Jan Aller, förundersökningsledare på polisen i Härnösand.

I anslutning till brottsplatsen greps en misstänkt gärningsman som förhördes under fredagseftermiddagen och anhölls senare.

Den skadade mannen är i 45-årsåldern och fördes med ambulans till Sundsvalls sjukhus, där han opererades akut för allvarliga knivskador i buken.

– Både den misstänkte gärningsmannen och offret är sedan tidigare kända av polisen, säger Jan Aller.

Läs också: Lottas mördare överklagar livstidsdomen – vill bli frikänd från mord

Polisen är förtegna om händelsen och vill inte säga var i centrala Härnösand brottet ska ha skett. Men de säger att brottsplatsen var avspärrad under dagen och att polisens tekniker arbetar platsen.

– Vi jobbar med att säkra spår och klartlägga händelseförloppet. Vi kan inte ge mer detaljer i det här skedet, säger Peder Jonsson, kommunikatör på polisen.

Läs även: Dundertabben: Misstänkt för mordförsök och hans offer sattes i samma fångtransport till rätten

Läs också: Ramselebon som misstänks för mordförsök ångerfull i tingsrätten – bad offret om ursäkt

TIPSA! Vet du mer? Har du film/bild? Kontakta Allehanda.se via telefon: 0611-72006, mms/sms: 72006, e-post: [email protected] eller använd Tipsa-tjänsten.

Annons