Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hede avgjorde med en man mindre

Hede svarade för en gedigen insats när de slog IFK Östersunds andralag med 2-1 på Jämtkraft Arena. Främst var det försvarsspelet som var skillnaden mellan lagen.

Annons

– Det var en väldigt jämn match spelmässigt men vi kommer till bättre chanser och de skapar faktiskt inte så mycket, inte ens på slutet när de är en man mer, säger supercoachen Tomas Eriksson.

Ställningskriget första halvtimmen bröts av Hazem Alhusain som blev frispelad och lobbade in bollen behärskat i 33:e minuten. Därefter fanns det även bud på ytterligare något mål för Hede innan halvtidsvilan.

IFK började sedan andra halvlek lite bättre och fick ett större bollinnehav. Hedes försvar var väldigt bra och undan säkert men en kvart in i halvleken kom ändå kvitteringen.

– Då missade vi ett uppspel, men det var en av få missar under matchen, säger Eriksson.

Värre blev det när Kevin Dahlberg fick sitt andra kort och blev utvisad med 25 minuter kvar. IFK fick då till en rejäl press.

– Det blir lite stirrigt i vårat lag men ändå så kan IFK inte skapa så mycket. Vi försöker lägga ut bollen på de ytor som uppstår och kontra. Det var riktigt skönt när Lars Nilsson kunde frispela Hazem en gång till och han lobbade säkert in sitt andra mål också, berättar Tomas Eriksson.

Försvarsinsatsen gör att alla i Hede ska ha beröm för denna men ett extra plus går till Mikael Färnlund som styrde upp det hela. Även tvåmålsskytten Hazem Alhusain ska ha ett extra plus.

Annons