Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hede slog Sveg i genrep

På fredagskvällen genrepade Hede och Sveg inför helgens seriepremiär. Hede, som ligger i en högre division, tog som väntat segern men det satt hårt åt. 2-1 blev slutresultatet vilket får räknas som rättvist.

Annons

Trots att det var en träningsmatch blev det riktig derbykaraktär på tillställningen. Domaren tappade matchen efter tio minuter och innan allt var över så hade Sveg fått två utvisningar och till det så tillkom en rad varningar. Utvisningarna var dock rätt utdömda även om de var frukten av situationer som inte stävjades i tid.

I första halvlek var matchen helt jämn. Sveg hade de vassaste chanserna men inget av lagen lyckades göra mål.

Sveg tog ledningen i början av andra halvlek efter ett fint anfall där Anders Wiklund frispelade broder Daniel som behärskat rullade in bollen vid stolproten. Hede pressade sedan på en hel del och fick trycket högre upp i banan. Kvitteringen kom också som ett brev på posten sedan laget tilldömts frispark strax utanför straffområdet på en av de största filmningarna som setts på Söderåsen genom alla tider.

Domaren bjöd även Niclas Schwartz på möjligheten att flytta bollen en meter i sidled efter att Svegsmuren ställts upp, något som Schwartz inte sumpade utan slog en snyggt placerad boll in i den öppna gaveln.

Strax därefter avgjorde Lars Nilsson med en nick från nära håll efter en hörna.

– Vi gjorde ingen bra match men det kändes hela tiden som att vi var lite starkare än Sveg. Nu är det ju tidigt på säsongen och då är det alltid svårspelat, summerade Hedetränaren Lars Nilsson som gillade att det blev en match som togs på allvar av samtliga spelare.

– Resultatet kan jag släppa direkt, det här var en värdefull match för oss. Det gör inget att det blir lite grinigt, det är bra att träna på det också. Vi börjar ju med ett derby mot Lillhärdal och jag misstänker att det kan bli ungefär samma karaktär på den matchen, säger Fredrik Jonasson, tränare i Sveg.

Annons