Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hede till sommarvila med tre förluster i bagaget

/

Hede lyckades inte besegra Offerdal hemma på fredagskvällen. Matchen slutade 0-2 i baken för hemmalaget som går till sommarvila med tre förluster i bagaget.

Annons

Matchen mot Offerdal var ganska typisk för ett lag som inte har flytet med sig. Ett olyckligt självmål gav gästerna ledningen.

– Vi är med i matcherna, men när det ska avgöras väntar vi på att någon annan ska göra det. I början av säsongen körde vi fram bröstkorgen lite mer, säger Lars Nilsson i Hede.

Rutinerade Anders Wilsson var påpasslig när han höll sig framme och avgjorde med 2–0-målet efter paus.

Plus i hemmalaget går till Kevin Dahlberg, som leder backlinjen och laget med beröm.

Övriga matcher i fredagens omgång av herrfyran:

Ope–Alsen 2–1 (0–1)

Mål, Ope: Petter Magnusson 2. Alsen: Mattias Engström.

Ope tog till slut hem ett tufft och prestigefyllt toppmöte mot Alsen.

Serieledarna fick spela med en man mer nästan hela andra halvlek efter att Alsens ytter Andreas Englund blivit utvisad. Det bidrog till ett klart Ope-övertag efter paus.

– Utvisningen gör sitt till. Vi får mycket boll, men vi ska göra något av det också. Det går inte att komma ifrån att Alsen är riktigt bra och inte ger oss något gratis på planen, säger Opes Åke Hellström.

Petter Magnusson dök upp två gånger om i boxen efter utvisningen och blev segerskytt, men det var en laginsats mer än något annat i Ope. Nu blir det sommarledigt med fem poängs serieledning för Ope.

Många fajtades bra även i Alsen, med en extra tumme upp till Jon Persson som höjer sig i den här sortens viktiga matcher.

Strömsund–Stugun 3–4 (3–2)

Mål, Strömsund: Ali Taqwaei, José Neto, Tim Jangenmalm. Stugun: Jonas Andersson 2, Lars Nilsson, Kalle Hägglund.

Det blev svängigt värre i Strömsund, där underlaget som på så många andra planer blivit lidande av den kalla våren.

Lagen turades om att ha ledningen, men Stuguns kvickfotade Kalle Hägglund kunde avgöra i slutet på nick. Ett mål som gör att Stugun går på sommarledighet som serietvåa.

– Vi får ladda ordentligt, träna bra i sommar och hoppas att vi inte få några skador och avstängningar. Men vi har en bred trupp, i dag var Per Andersson avstängd och vi löste det ändå, säger Bernt Johansson i Stugun.

Plus för Kalle Hägglund i Stugun. I Strömsund lyfter vi ett fint frisparksmål av José Neto.

Annons