Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Atea ger eleverna i Hede nya datorer

/

– Vi byter ut datorerna i Hede. Till hösten får eleverna nya, snabbare datorer med tåligare och beprövad teknik. Vi vill leverera en lösning som är bättre för eleverna.
Det säger Anders Nordberg, platschef vid Atea, som har leasingavtalet med Sonfjällsskolan i Hede när det gäller datorer.

Annons

Eleverna i Hede fick nya datorer – läsplattor från Lenovo med tangentbord –  i höstas när skolan började. Snart är läsåret slut och det har varit så mycket krångel med datorerna att eleverna knappt har kunnat jobba.

Anders Nordberg lovar att eleverna ska ha de nya datorerna när skolan börjar i höst och att de kommer att vara snabbare och ha högre kapacitet än de som eleverna har haft.

– Vi vill verkligen undvika att få tillbaka problemet och vi vill leverera en lösning som är bättre för eleverna, säger Anders Nordberg.

När de gäller kompensation har han inte hunnit funderat på det.

– Det får vi återkomma till. Jag har haft fokus på att lösa problemen.

Härjedalens kommuns it-strateg Staffan Eriksson säger att Atea inte har gjort det de ska.

– Vi har avtal med Atea och det är deras ansvar att det fungerar. De har ansträngt sig … men det har gått troll i det här. Nu får Hede en ny, mer robust dator till hösten, säger Staffan Eriksson.

Han berättar att det även har varit problem med datorerna på högstadiet och gymnasiet i Sveg.

– Där har de en tekniker som jobbar med problemen. Till saken hör att det inte är den teknikerns uppgift att lösa det här. Det är leverantören som ska se till att datorerna fungerar, säger Staffan Eriksson.

Han understryker att det är en produkt av högsta kvalitet som kommunen har köpt och han tycker att skolan borde få kompensation för de problem som varit. Det är oklart om kommunen kommer att förlänga avtalet med Atea. Avtalet löper ut senare i år.

Annons