Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bästa säsongen någonsin för Hedes Jessica Persson

Hedes unga folkracestjärna kan blicka tillbaka på en säsong, som ännu inte är slut, med stora framgångar inom sporten. Både i dam- och seniorklassen.
– Jag känner att jag utvecklats både körmässigt och som person, säger hon själv om säsongens framgångar

Annons

Jessica Persson har radat upp pokaler från sommarens folkracetävlingar.

I september blev det tre guld och ett silver i de fyra individuella tävlingar hon körde. Två guld på Sponsorcupen i Östersund i en Opel Calibra, ett på Ok/Q8 racet i Krokom i en Opel Astra och silver i Timrå nu i helgen i samma Astra där hon körde i seniorklassen mot herrarna.

– Det gick oförskämt bra i Timrå. Men det är samma förutsättningar vare sig man är tjej eller kille. Motorsporten är unik på det sättet, att man tävlar på lika villkor, säger Jessica Persson.

Blir det fler tävlingar nästa år i seniorklassen?

– Absolut. Nästa säsong kommer jag att variera mer och köra både senior- och damklassen. Jag vill försöka utveckla mig så mycket som möjligt, säger Jessica Persson.

För första gången blev det även seger i hemmatävlingen Halvari i damklassen. Lägg till det flera segrar och flest antal heatsegrar någonsin för Jessica Persson - och det blir hennes bästa säsong i folkrace i hittills.

– Jag känner mig mer mentalt stark än vad jag någonsin gjort och den känslan vill jag försöka ta med mig till nästa säsong, säger Jessica Persson.

Det är också rekord när det gäller antalet folkracetävlingar och heatstarter som hedeföraren gjort. Race i stort sett varje helg, ibland dubbelt, då Jessica Persson även kört rally i Hälsingeserien under året.

– Det ska jag fortsätta med även nästa år. Jag trivs bra med det och vill fortsätta utveckla mig i rally. Målet är att någon gång få köra en värre bil där.

I år har kör Jessica rally i klassen C-förare grupp E. Där fortsätter hon även nästa år.

– Men jag kommer aldrig att kunna släppa folkrace, säger Jessica Persson som avslutar folkracesäsongen senare i oktober med NGK Masters i Karlstad, dit hon fått en guldbiljett och ska köra mot de bästa damförarna i Sverige.

Fina folkraceframgångar för Härjedalen i helgen

Annons