Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bil körde in i församlingshemmet i Hede

/
  • Bilen slog in i stolpen och lämnade ett tydligt färgavtryck på rampen.
  • Taket kommer inte att rasa men att reparera skadan blir en kostnad för församlingen,

Natten mot nyårsdagen har något kört in i handikapprampen vid församlingshemmet i Hede.
– Mycket tråkigt. Jag önskar verkligen att den som gjort det hör av sig, säger kyrkoherden i Hedebygdens församling, Kjell Thuvall.

Annons

Bilspåren utanför församlingshemmet i Hede talar sitt tydliga språk. Någon har kört en bil alldeles för nära byggnaden och slagit i en av de stolpar som håller upp den nybyggda taket över den likaså nybyggda handikapprampen vid byggnaden. Stolpen har lossnat från sitt fäste och på bilderna från förödelsen syns också tydliga färgskrap som avslöjar bilens kulör - röd.

– Det här är ju en liten ort och alla känner alla. Jag skulle nog vilja säga att folk vet ungefär vem det är som gjort det. Det bästa vore nog om personen ifråga själv hörde av sig och erkände. Man brukar må bäst själv då, säger kyrkoherde Kjell Thuvall.

Skadegörelsen, som inträffade någon gång under nyårsnatten, är polisanmäld. Det finns ingen fara att taket rasar ner, de andra stolparna är intakta. Men det hela kommer att resultera i onödiga utgifter för församlingen.

– Vi har ju försäkring men det blir en självrisk som måste betalas. Och det är pengar som vi kunde ha gjort något roligare för, något som skulle komma församlingsborna till gagn, säger Kjell Thuvall.

– Det är ju en tråkig start på det nya året så klart, men nu kan det bara bli bättre, avslutar han.

Annons