Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Blombyte i Hede

Hede blomsterhandel har drivits flitigt av Elisabeth Arvidsson på Råndalsvägen i många år men i veckan var det dags för både ägar- och lokalbyte när Maren Höglund tog över butiken och flyttade den till Storgatan 12.

Annons

– Det känns jättebra! Men i morse var det nervöst, berättar Maren på öppningsdagen.

Maren Höglund är glad att få öppna eget i Hede

Oron verkar emellertid ha varit omotiverad - kunderna har strömmat in hela förmiddagen med ett leende på läpparna och nya människor fortsätter komma under tiden som vi pratar med Maren. Som tur är har hon fått bra hjälp den här dagen.

– Helen är här för hon är så snäll och mamma också förstås, berättar Maren och syftar på sina två kollegor från Hagströms blomsterhandel i Sveg där hon jobbat sedan gymnasiet.

– Vi har alltid hjälpts åt så det är inget konstigt.

Vackra blommor i Hedes nya blombutik.

Mamma Kerstin kommer fortsätta hjälpa till vid behov framöver men i huvudsak är det Maren som kommer jobba i butiken. Anledningen till att hon tog över blomsterhandeln i Hede var ett resultat av att hon flyttat till Vemdalen och börjat ledsna på resorna till Sveg.

– Det är närmare till Hede, skrattar hon och berättar att det var Elisabeth som kontaktade henne när hon hört om Marens flytt och Maren behövde egentligen aldrig fundera.

– Jag hade ångrat mig om jag inte gjorde det!

Hede blomsterhandel har fått en ny ägare och en ny lokal på Storgatan 12.

Lokalflytten till Storgatan 12 tyckte Maren var bra för att komma lite mer centralt och här planerar hon att vara kvar nu.

– Jag hoppas jag blir kvar länge men vi får se om det blir 40 år som det blev för mamma. Jag ska försöka ha någonting för alla men först får man nog känna av marknaden lite och se vad folk vill ha, säger Maren men berättar att det börjat väldigt positivt med folk som kommit och välkomnat henne och även haft med sig presenter.

Vad ger man egentligen till en blomsterhandlare på en dag som detta? Blommor känns ju dumt…

– Ja, det har blivit någon fruktkorg och lite blandat. Jag har faktiskt inte hunnit öppna alla saker jag fått ännu, säger Maren och ler innan hon måste fortsätta hjälpa alla de kunder som fortsätter komma till butiken under öppningsdagen.

Maren Höglund hade gott om kunder på premiärdagen.

Annons