Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bröderna Åström spelade sina kort väl

Under ett mycket jämnt Härjedalsmästerskap i bridge lyckades bröderna Pelle och Bengt Åström spela hem segern. Paret hade en poäng till godo på Christer Nordqvist och Lennart Karlsson.

Annons

– Vi spelade bra genom hela tävlingen, det måste man göra för att vinna, säger Pelle Åström.

Hedespelarna Åströms fanns med i toppen av resultatlistan under hela tävlingen och lyckades hålla undan från de starkt spurtande tvåorna från Svegs BK.

– Det krävs ju lite tur samtidigt. Vi höll en jämn nivå, budgivning, försvar och spelföring fungerade bra samtidigt som vi tog tillvara på våra motståndares misstag, förklarar Pelle Åström som har spelat tillsammans med sin bror Bengt under väldigt många år.

Bengt och Pelle spelar inte tillsammans under vanliga klubbtävlingar längre utan bara när det är klubbmästerskap eller andra lite större tävlingar.

– Det är för att bridgen ska överleva här i Hede, då bör väl vi som spelat mest inte sitta i samma par hela tiden.

Tvåorna Nordqvist och Karlsson var också nöjda med sin dag även om det inte räckte ända fram till seger.

– Vi fick en usel start och efter några ronder låg vi hopplöst efter. Med tanke på det får vi vara nöjda med tävlingen och andraplatsen, säger Christer Nordqvist.

Bronsplatsen i Härjedalsmästerskapet togs av Astrid Halvarsson och Sven Andersson, Hede BK.

Pelle Åström på bortre sidan av bordet vann Härjedalsmästerskapet tillsammans med sin bror Bengt Åström. Här möter de Theresia Didriksson och Anders Wermelin.

Annons