Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Erica blev årets Lucia i Hede

/
  • Hedes Lucia 2016 blev Erica Larsson Lunnehed.
  • Göran Mattsson, Hede, gjorde affärer med Monica Lilja och hennes dotter Emma Björninen.
  • Det var spännande värre att möta tomten hembygdgården.
  • Birgitta Lindh Andersson, Långå, fanns på plats på julmarknaden.
  • Från Älvros åkte Robine Guldbrandsson och erbjöd en mängd nyttiga saker för både vovve och hundägare. Bland annat blinkreflexer som alla bör ha nu.
  • Det fanns mycket spännande att titta på.
  • En alldeles äkta Husbergstomte, åtminstone om man ska tro honom, fanns på Hede hembygdsgård.
  • Klass fyra på Sonfjällsskolan sålde kakor och andra godsaker för att fylla på kassan till Schackfyran
  • Nikita, Anita och Jeanette Hansen och Gerd Mattsson hade full koll på hemliga tomtemor. Jonte Mattsson i bakgrunden var mer fundersam-

Lite lagom blåsigt blev det under lördagseftermiddagen när det var julskyltning i Hede. En tillställning som lockade mycket folk och de flesta gjorde ett besök på byns vackra hembygdsgård.

Annons

Det var fin julstämning på hembygdsgården i Hede som var julpyntad och på plats var ett flertal lokala knallar som sålde allt från prima fårfioler, hembakat bröd, potatis, till hundmat samt annat smått och gott. Till de yngres förtjusning fanns även tomten där.

– Oj så många snälla barn, det blir säkert mycket julklappar det här året, mullrade den påpälsade tomten till barnens förtjusning.

Han i det vita mäktiga skägget berättade att han nyss åkt ner från Husberget. Det är där den riktige tomten bor, menade han.

Från ett annat berg i Hede, Klockarberget, kommer hon som blev årets Lucia. I Hede lottar man sedan flera år tillbaka vilken av tärnorna som blir ljusdrottning. När lottningen var avklarat på Hede Hembygdsgård stod det klart att det blev Erica Larsson Lunnehed som fick sätta på sig ljuskronan.

Förutom full aktivitet på hembygdsgården var det mycket folk i rörelse i byn där butikerna skyltat upp. På mataffären bjöds det på jultallrik och det var gott om glögg och kaffe även i de övriga butikerna.

Trångt var det även på turistbyrån där man kunde gissa på allt och lite till samt testa sina golfkunskaper. Hede-Vemdalens Golfklubb körde en puttävling där till slut Karin Lunnehed och Bengt Åström visade sig vara säkrast.

Annons