Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fina folkraceframgångar för Härjedalen i helgen

Silver och brons i seniorklassen, guld i damklassen och silver i juniorklassen. Förarna från Härjedalen hade en fin dag under lördagens folkracetävling i Timrå med inte mindre än fyra pallplatser.

Annons

Amanda Hedälv från Hede MK segrade i damklassen före tvåan Ewa-Lena Engström Jensen och Maja Gradin, båda från Ånge MK.

– Jag hade problem med växellådan. Växeln hoppade ur hela tiden så jag la i tvåan och höll i växelspaken med ena handen under hela racet, säger Amanda Hedälv från Hede MK som vann finalen i damklassen, efter att först ha tagit två segrar och en andraplats i kvalheaten.

Hon verkar gilla banan i Timrå.

– Jag vann en tävling här i våras och vann även samma tävling här förra hösten. Det är en roliga bana men den håller inte riktigt, men för mig går det ju bra här, säger Amanda Hedälv som kör en Saab 900, en bil hon delar med Morgan Persson som kör i veteranklassen för Ånge.

I seniorklassen tog Hedes Jessica Persson silver i sin Opel Ascona. Hon valde att köra tillsammans med herrarna och det gick ju bra. Hedeföraren kan se tillbaka mot sin mest framgångsrika säsong hittills, en säsong där hon också kört fler tävlingar än någonsin förut. Se separat artikel.

Bästa säsongen någonsin för Hedes Jessica Persson

HAK:s Junior Holmin från Sveg stod också för en fin insats och körde in på bronsplats i seniorfinalen.

– Det var första tävlingen för mig med framhjulsdrivet. Otroligt kul att det gick så bra, säger Junior Holmin som kör första året som senior. Tredjeplatsen är hans bästa i år.

– Jag var sist in i första kurvan. Sedan var det en som voltade. Jag körde förbi en och en fick stopp. Själv fick jag punktering och körde de sista varven med punka. Det var inte så mycket kvar av däcket när jag gick i mål, säger Junior Holmin som körde en Volvo 850 under tävlingen.

Blir det fler tävlingar med framhjulsdrivet tror du?

– Jag kommer nog att köra mest bakhjulsdrivet. Men det är bra att lära sig köra bägge, då kan man anpassa bil efter bana och alternera lite.

Bra gick det också för Jennelie Hellström från Hede MK som blev tvåa i juniorklassen i en Volvo.

Jessica Persson, Hede MK, tvåa och Junior Holmin, HAK, trea efter vinnaren Tobias Lundgren från Härnösands MK.

Annons