Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hede kryssade mot seriefavoriten

/

Hede bröt seriefavoriten Alsens segerrad på tisdagskvällen. Matchen på Bleckåsvallen slutade 1-1 och det var med mersmak för Hede som tryckte på hårt i slutskedet.

Annons

En hård vind i planens längdriktning påverkade matchbilden en hel del. I första halvlek hade Alsen fördelen och då var det helt jämnt, båda lagen hade några ströchanser och möjligen hade Alsen någon mer men Niklas Norberg, som vikarierade för Andreas Ekberg i Hedemålet, hade god kontroll.

– Vi spelar stabilt och trots en jobbig motvind kommer vi upp i planen på ett bra sätt eftersom vi spelar upp bollen via mittfältet på ett bra sätt, säger tränaren Stefan Persson.

I andra halvlek började Alsen bra i tio minuter och belönades med ett riktigt turmål när skytteligaledaren Jon Persson klackade in en hörna från främre stolpen i en båge in i bortre gaveln. Hede lät sig inte nedslås utan tog sedan över matchen mer och mer. Jesper Persson kunde kvittera med en fin vänstervolley efter ett långt inkast från Anders Wiklund och därefter var det Hede som jagade segermålet.

– Det är klart att vi bör vara nöjda med en pinne borta mot seriefavoriterna vilka inte tappat en poäng tidigare men lite surt känns det.

I Hede måste beröm ges till Niklas Norberg för säkra målvaktsingripanden på de få avslut Alsen hade, backlinjen var också klockren i sin insats.

– Samtidigt har vårt försvar en tacksam uppgift eftersom hela laget jobbar så bra i defensiven, berömmer Persson.

Annons