Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hippiefamilj vinnare i veteranrallyt i Långå

Med en Plymoth Valiant från 1966 vann familjen Grundén-Sundin bästa tidsenliga utstyrsel i veteranrallyt i Långå i fredags. Martin Myhr vann tipsrundan i veteranrallyt.

Annons

– Det var kul att vinna, jag har aldrig vunnit något förut, säger Egon Grundén, som äger veteranbilen som hjälpte familjen att ta hem segern för bästa tidsenliga klädsel i veterarallyt i Långå i fredags.

Annethe Sundin, Egon Grundén, Stefan Moberg, Emelie Sundin och Lina Bergström tävlade i full hippieutstyrsel i en Plymoth Valiant från 1966. Bilen kom till Långå när Egons mammas kusin Harry Nilsson köpte den 1969. Egon köpte bilen för tio år sedan av Harry Nilsson.

– Bilen är ökänd. Den kördes till Norge på dans varje helg när både Harry och bilen var ung. Det hänt mycket kul i den bilen, säger Egon Grundén som vårdar bilen ömt och bara har den till finåkning numera.

I början åkte han med den året runt till jobbet. Den är lättstartad och har mycket bra värme.

Veteranrallyt är ett nytt inslag i Hedeveckan. Tidigare ordnades traktorträff vid Stortjärn i Långå.

– Vi tänkte göra något nytt som fler kunde vara med i och då blev det veteranrally, säger Ellinor Olsson, initiativtagare och ansvarig för veteranrallyt.

I Veteranrallyt ingick en tipsrunda och bedömning av bästa tidsenliga klädsel. Martin Myhr vann tipsrundedelen av veteranrallyt.

Hippiefamilj vann grenen bästa tidsenliga klädsel i veteranrallyt i Långå. Stefan Moberg, Emelie Sundin, Lina Bergström, Annethe Sundin och Egon Grundén med en Valiant 1969.

Annons