Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ingen flygdag på Hedlanda i sommar

/

– Det känns såklart tråkigt, efter att ha gjort det här i 26 år, men energin räcker inte längre. Det säger Ragnar Dillner, ordförande i Hedlanda flygförening, om att flygdagen ställs in i sommar.

Annons

Förra sommaren var det 26 året i rad som Hedlanda flygförening, med ordförande Ragnar Ragge Dillner i spetsen, ordnade en flygdag på Hedlanda i Hedeviken.

Läs mer: Hedlanda flygdag jubilerar

– Det har varit ett av Härjedalens största arrangemang. Som mest hade vi 1400 besökare, när flygvapnet visade upp sig. De senaste åren har vi haft 600, sedan 500 och förra året 400 besökare, säger Ragnar Dillner.

Han berättar att numera har besökare, som varit med ända från starten, med sig sina barnbarn.

– Av det kan man dra slutsatsen att alla har sett det vi kan visa upp och att flygdagen måste förnya sig, säger Ragnar Dillner.

Framförallt är det energin som inte räcker till. Arbetet med flygdagen kräver ett 25-tal ideellt arbetande personer, bokningar av uppvisningspiloter, sponsorer, det är en stor och kostsam apparat som ska ha luft under vingarna.

– När energin inte räcker till hos mig, då känns det svårt att motivera andra att vara på topp och kunna hjälpa till, säger han.

Men det kommer ändå att hända grejer på Hedlanda hela sommaren. Flyglägret med Young Pilots kommer tillbaka, det blir flera träffar för modellflygare och även en för klassiska flygplan och serveringen och fyrhjulingsbanan håller öppet från den första juli. Bland annat.

Och Ragnar Dillner tror inte att flygdagen störtat för att aldrig mer lyfta.

– Det kan man inte säga, det kan komma någon med nya tankar som vill pröva en flygdag, säger han.

Läs mer: Häftig flyguppvisning på Hedlanda

Annons