Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ingen flytt av hållplatsen i Hede

Resenärerna till och från Hede får fortsätta att trängas med bussar och sopcointerners vid återvinningen på OKQ8-macken.

Annons

Så här kommer det att vara i Hede. Åtminstone under sommaren där resenärerna får samsas med folk som lämnar/hämtar prylar på återvinningstationen.

– I vår plan som vi har just nu är att den blir kvar. Vi kommer inte flytta tillbaka till gamla stället (Sigges), säger Malin Fjällgren vid Härjedalens kommun.

Frågan har engagerat många bybor då de anser att det blev helt fel när kommunen tillsammans med Länstrafiken tog beslut att flytta väntsal och hållplats i centrala Hede.

De flesta menar att det har varit bättre om den gamla hade städats upp och det hade skett någon typ av renovering. Dessutom stannar fortfarande bussen "Härjedalingen" på det gamla stället.

Men för Länstrafiken blev det flytt till OKQ8 där man tämligen omgående tvingades till en rockad då det helt enkelt blev för trångt på det första stället. Bredvid återvinningstationen på andra sidan macken fanns mer plats, förutsatt att ingen parkerat någon bil där, varvid hållplatsen flyttades dit. Protesterna från resenärerna kom direkt.

– Jag kan förstå att många anser att det inte är en optimal lösning, men just nu ligger hållplatsen där den ligger och vi kommer inte att flytta på den, säger Malin Fjällgren.

Hon påpekar dock att kommunens ambition är att flytta återvinningsstationen men när det blir och var den iså fall ska placeras är inte klart.

– Över sommaren blir det som det är idag med busshållplatsen i Hede.

Kan ni inte flytta tillbaka till det gamla stället?

– Nej, det är inte aktuellt.

Malin Fjällgren säger även att det nu ska vara på gång att den sönderkörda hållplatsen mellan broarna efter riksväg 84 ska lagas. Den har varit trasig i snart ett år.

– Enligt uppgift till mig har delar beställts och det ska vara ordnat de närmaste dagarna.

Ska det behöva ta sådan tid?

– Nej, men i det här fallet blev det ett missförstånd vem som egentligen skulle laga skadan.

Annons