Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Läsartext: Spöklördag för barn i Hede med syriskt fika

I lördags var det alltså dags för Barnens spöklördag i Hede som arrangerades för första gången i samarbete mellan Hede företagargrupp och Hede hembygdsförening.

Annons

Hamburgare för små och stora.

Idén kläcktes av Olivia Söderlund och Gunnel Kihlberg på Hede företagargrupp (HFG) när dom satt och spånade på vad som egentligen fanns att göra för barnen under höstlovet.

Barbro Nässelqwist, Hede hembygdsförening, nappade på det hela. Även att bjuda barnen på hamburgare var en självklarhet tyckte hembygdsföreningen och den sysslan föll på Carina Arnesson och Mathias Söderlund att grilla dessa under kvällen. Dessutom fick barnen varsin festis som HFG hade sponsrat med.

Utstyrsel.

Barnen kunde sedan även prova fiska gratis i fiskedammen som HFG hade ordnat och under kvällen kunde man höra på läskiga sagor som Ingegärd Mattsson läste för barnen inne i vävstugan. Det var också spökjakt där barnen fick leta små spöken som gömt sig bland de gamla husen på hembygdsgården. Närmare 70 barn var med på jakten!

Inne i den nya tillbyggnaden bredvid vävstugan hade eleverna från SFI laddat upp till en rejäl bakverksbuffe med syrisk touch och till detta serverades kaffe. Det var fullt inne i stugan under hela kvällen av människor som ville prova på fikat.

Gofika.

Detta var ett samarbete med integration Jämtland/Härjedalen. Olivia på HFG hade kontaktat Mai-Britt Halvarsson, på integrationsprojektet om det fanns intresse av att göra en uppföljning på sommarens populära inslag under en av marknadsdagarna då man serverade mat. Barbro Nässelqwist frågade eleverna på SFI och även de nappade direkt på idén.

Tack till alla som som kom och hjälpte till under kvällen.

Fiskedamm.

Annons