Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Linn Larsson vann på hemmaplan

Härjedalens klart mest lysande skidskyttestjärna, Linn Larsson, Hede SK, vann lördagens deltävling när Swecup avgjordes på hemmaplan. På söndagen vilade Linn som laddar för JVM.

Annons

Under helgen har Hede stått som värd för två deltävlingar i skidskyttarnas Swecup. Samtidigt har även länets ungdomar kört två deltävlingar i J/H-cup.

Trots kyla har arrangemanget fungerat fantastiskt och allting kröntes med en hemmaseger för Linn Larsson på lördagen. Linn hade bra fart under skidorna och med endast en bom under sprintloppet kunde hon ta hem segern inför en jublande hemmapublik.

Någon repris blev det inte på söndagen.

– Jag står över då det bara är en vecka kvar till junior-VM. Tanken är att jag ska träna några hårda pass nu och nästa måndag åker vi, berättar Linn Larsson som tycker att formen är bra såväl åk- som skyttemässigt. Förhoppningen är att få ytterligare lite fart under skidorna sista veckan inför JVM.

Inga andra härjedalsåkare var i närheten av pallplatser i Swecup men för ungdomarna i J/(H-cup gick det bättre.

Alva Pettersson, Hede SK, kommer in på skjutvallen med god fart.

I de äldsta klasserna, för 14-15-åringar blev det pallplatser för Sofia Jonsson, Hede SK, silver och William Grip, Svegs IK, brons. Både Sofia och William lämnade sedan återbud till söndagens tävling.

Vanja Kant, Hede SK, hamnade precis utanför pallen i  D 14-15.

Sigrid Engström-Skoog, Hede SK, åkte in på en andraplats i D10-11 på lördagen men även hon avstod tävlande på söndagen.

I nybörjarklasserna blev det två andraplatser för Jonas Matyyuk och Irma Fundin, båda Svegs IK. Adrian Revelj, Hede SK, tog en tredjeplats på lördagen.

Svegs Ida Backén och Iris Zachrisson hade en egen duell i spår och på skjutvall under söndagen. Ida placerade sig snäppet bättre då hon blev sexa och Iris sjua i klassen D 12-13

Annons