Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ny hållplats för bussarna i Hede – premiärstoppet väckte dock en del frågor

Den gamla väntsalen i Hede har gjort sitt och nu stannar bussarna på macken. Ny busshållplats blir vid OKQ8 vid riksväg 84.

Annons

Busstoppet flyttas från gamla färgaffären till OKQ8 macken i Hede

– Än så länge en tillfällig lösning innan man hittat något annat alternativ. För oss innebär det att vi öppnar macken redan klockan sex på morgonen och förhoppningsvis ska resenärerna uppleva det positivt att kunna vara inne i värmen och ta en fika, säger Peter Eriksson som driver macken.

Nyordningen trädde i kraft första mars och det innebär även att OK/Q8 i Hede förlänger sina öppettider till vardagar mellan 6.00 och 21.00 och helger mellan 8.00 och 21.00.

Den gamla väntsalen i Hede är sliten och har gjort sitt

Under många många år har bussarna stannat till vid den numera stängda färgaffären i byn. Direkt i anslutning av denna har väntsalen varit men med tiden har den blivit allt mer sliten och flera klagomål har kommit.

Premiärstoppet under onsdagsmorgonen på nya hållplatsen väckte dock en del frågor. Hur har de tänkt då bussarna stannar bakom macken och väntsalen? Man måste ju stå ute och vänta för att ha koll undrade en resenärer.

– Bussen stannade troligen på fel ställe, men jag tror nog att kommunen tillsammans med Länstrafiken fixar det, säger Peter Eriksson.

Annons