Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Premiärförlust för Hede - men seriefavoriten Ope skakades

Det blev inga premiärpoäng för Hede när laget ställdes mot seriefavoriten Ope på bortaplan under fredagskvällen. Hemmalaget vann matchen med 3-2 men Hede hade tryck i slutminuterna och jagade kvittering.
– De har säkert tränat 100 gånger på en stor plan sedan förra säsongen, vi är uppe i 15, så förutsättningarna är olika, säger Hedes tränare Lars Nilsson.

Annons

Matchen inleddes med stort bollinnehav för Ope. Några våldsamma chanser skapades inte och enligt samtliga Hedespelare så skulle laget haft en straff under första kvarten.

– Hasse utmanade inne i straffområdet, drog sig utåt, blev fälld men blev till och med liggande i straffområdet och ändå drar domaren ut det till en frispark på linjen. Ganska oförklarligt, berättar Lars Nilsson som i övrigt ansåg att domaren gjorde en utmärkt insats.

Opes ledningsmål kom på ett skott från utanför straffområdet och strax därefter fick laget en straff efter lite missbeömning av en långboll in i Hedeförsvaret.

I slutet av halvleken tappar Hede bollen i samband med en egen frispark mitt på planen och Ope kan ställa om snabbt och göra 3-0.

– Vi ändrade om lite grann och fick stopp på deras uppspel mycket bättre i andra halvlek. Första reduceringen var en lång frispark från Dennis Thunell som gick rätt in i mål efter att målvakten blivit störd av våra spelare som gick på bollen för att nicka. Sen fick vi en straff då Erik Olofsson blev neddragen och straffen satte Niclas Schwartz säkert i mål, säger Lars Nilsson.

Arkivbild: Niclas Schwartz gjorde ett mål och hade en hyfsad chans att kvittera i slutsekunderna av Hedes förlustmatch mot Ope

Ett par skapliga möjligheter till skapades och den bästa hade kanske lagkaptenen Niclas Schwartz med en halvvolley efter ett långt inkast i slutsekunderna. Skottet gick dock på målvakten.

– Sett till spel och bollinnehav var det rättvist men inte var det jättelångt borta att vi skulle kunna ta poäng. Ope hade mycket boll men skapade inte många chanser av egen kraft, summerar Lars Nilsson.

Ope-Hede 3-2 (3-0) Målskyttar Hede: Dennis Thunell och Niclas Schwartz.

Annons