Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skoterklubb får 25 000 kronor

Hede Snöskoterklubb får 25 000 kronor från försäkringsbolaget Svedeas Skoterfond. Pengarna ska gå till klubbens arbete för bättre och säkrare skoteråkning.

Annons

Pengarna ska gå till bättre skyltning av leder.

Det är femte årets som Svedea delar ut 100 000 kronor till skoterklubbar runt om i landet. Syftet är att stötta projekt som främjar skoteråkandet, ökar säkerheten eller bidrar till en bättre naturupplevelse.

– För de flesta klubbar blir bristen på pengar en stoppkloss och de kan inte göra allt de skulle vilja och behöva. För oss känns det bra att genom skoterfonden kunna ge några ett ekonomiskt stöd, säger Fredrik Lilliehöök, produktchef hos Svedea.

Årets utdelning ur fonden går förutom till Hede skoterklubb även till Branäs Motorförening, Sunderbyns Skoterförening och Västanfjällets Skoterklubb. Projektet får pengar för att bland annat förbättra skyltning längs leder och för att utbilda medlemmar i säker skoterhantering.

– Vi är jätteglada över att få bidrag till det stora arbetet med att förbättra skyltningen på våra 45 mil leder. Att skyltningen är tydlig och att det finns både kartor och reflexer längs lederna tycker vi är oerhört viktigt ur säkerhetssynpunkt, säger Robert Grubb, ordförande i Hede Skoterklubb.

Annons