Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Snöplig förlust för Hede

Det blev förlust för Hede borta mot Myssjö/Oviken i sista matchen. Poängtappet innebar att en förväntad femteplats i fyran tillslut blev en sjundeplacering.

Annons

Båda lagen hade tidigare säkrat sina platser i fyran och varken Hede eller M/O hade något med topplaceringarna att göra. Men genom en seger kunde M/O gå förbi Härjedalingarna i tabel

Andreas Ekberg gjorde som vanligt en bra insats i Hedemålet. De två målen var han dock chanslös på. (arkivbild)

len och det var just det som gjorde att det blev en riktigt bra match på Åsvallen.

Hemmalaget började bäst men när de dundrade ett hårt skott i kryssribban var det rena väckarklockan för Hede. Tempot ökade, de snabba passningarna började sitta där dom ska och gång efter annan rann hedekillarna fram efter kanterna. Men trots en mängd fina inspel till fria anfallare lyckades man inte få bollen i nät. Eller rättare, skärpan saknades och avsluten gick utanför stolparna.

Matchens stora snackis kom då snabbe Hazem Alhusain drev fram och ensam lättade bollen över en framrusande M/O-målvakt. Målisen hade ingen chans att nå bollen med med full fart plöjde han ner och knockade hedeanfallaren. De flesta väntade på frilägesutvisning och straff, men den annars så utmärkte domaren Kjell Wenna missade situationen totalt. Hede fortsatte att skapa chanser men avsluten var långt ifrån bra. Det närmaste man kom var ett rungande ribb

Trots att Hede radade upp massvis med chanser blev det förlust på Myssjö/Oviken. (arkivbild)

skott från Henric Schwartz.

Det blev hemmalaget som spräckte nollan. Två frisparkar i andra halvlek räckte för att säkra segern. Båda riktigt snygga, där först Lars Danielsson kunde bredsida in bollen efter en lurig frisparksvariant som Hede inte alls hängde med på. Bengt Karlsson nickade in tvåan efter en härlig frispark av Bogdan Smishko som satt perfekt på pannan. Hedekeepern Andreas Ekberg var chanslös på båda målen.

Myssjö/Oviken IF - Hede IK 2-0 (0-0)

Mål: 67’Lars Danielsson78’Bengt Karlsson

Domare: Kjell Wenna

Publik: 60

Annons