Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sonfjällscampens nye ägare ser fördelarna med läget mitt i Härjedalen

Sonfjällscampen i Hedeviken drivs av en ny ägare sedan början av säsongen. Han fikade på Trosaviks kafé och gillade Hedeviken. När campingen blev till salu tvekade han inte att köpa den och flyttade från Stockholm till Vemdalen.

Annons

Michel Lorin har drivit Sonfjällscampen i Hedeviken sedan början av sommaren. Han har länge letat efter lagom stort företag med anknytning till naturen och gärna med koppling till fiske, skidor eller skoter. Michel Lorin har ofta varit i Klövsjö, där hans svärmor bor. Förra året besökte han och hans sambo Åsmari, som kommer från Vemdalen, Trosavik i Hedeviken. Michel Lorin tyckte att Hedeviken var trevligt.

– Ett år senare var campingen vid Ljusnans strand till salu. Den ligger nära platser jag känner till, så jag behövde inte fundera så mycket.

– Fridfullheten här vid Ljusnans strand är en viktig del av campingen själ, säger Michel Lorin som tagit över Sonfjällscampen i Hedeviken.

Han köpte campingen och flyttade från Stockholm till stugan utanför Vemdalen.

Många av gästerna på campingen är intresserde av fiske, vandringar och bärplockning.

– Gästerna uppskattar att det är lugn och ro här och jag tycker att det är trevligt att kunna bli bekant med kunderna. Det har varit väldigt hektiskt under juli men nu är det lite lugnare. Så jag passade på att fiska en stund idag, säger Michel Lorin.

Och han drog upp drömfisken.

– Jag skulle bara testa att kasta lite i en lite bäck – och jag fick drömfisken. Stor och gul och hur fin som helst. Jag hade ingen håv och fick den där fighten, det man drömmer om. Det här är riktigt sportfiske, säger han.

Michel Lorin, som driver Sonfjällscampen i Hedeviken har just dragit upp en storöring som han visar upp för stamgästerna Gunilla och Jan-Christer Winqvist.

Han vill inte ännu berätta hur han ska utveckla campingen. Han har många planer men vill först lära känna verksamheten.

– Jag har många idéer men jag vill lära mig verksamheten ordentligt först och känna av hur det är här och vad kunderna vill ha. Det är viktigt att campingens själ och fridfullheten bevaras, säger Michel Lorin.

Gunilla och Jan-Christer Winqvist från Karlskoga är stamgäster i Hedeviken.

– Vi tycker mycket om Sonfjällscampen. Det är sagolikt vackert här och det finns så mycket vildmark runtomkring. Vi har slopat att åka runt och står här en stor del av sommaren. Härifrån har vi nära till vandringar på Sonfjället och till fiske och vi har många mysiga campingvänner, säger Gunilla Winqvist, som har säsongsplats i Hedeviken.

Hon och maken Jan-Christer är särskilt imponerade av hur välordnat fisket är i Hedeviken.

– Det är fantastiskt bra ordnat med fisket här. Det finns ved och tändvätska på fina soliga fiskeplatser, säger Jan-Christer Winqvist.

– Läget vid Ljusnans strand, men även att ligga mittemellan Linsell och Långå, Sonfjället och Storhogna, är en stor fördel för oss. Vi ligger mitt i och det är nära till det mesta, säger Michel Lorin.

Annons