Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vilda ungar på sportlov i Härjedalen

/
  • Vilda ungar, Wild Kids, Ida-Elvira och Nelly är två av totalt elva barn som togs ut att vara med i årets upplaga av teveprogrammet. Av totalt runt 10 000 sökanden.
  • Bästa kompisar. Redan vid slutcastningen blev de kompisar och efter inspelningen har de fortsatt hålla kontakt, Ida-Elvira och Nelly. Du blev det sportlov i Härjedalen och Ransjö, där Ida-Elviras morföräldrar drev

Två av deltagarna i årets upplaga av Wild Kids, populärt barnprogram i SVT, firar sportlov i Härjedalen.
– Det var otroligt spännande att vara med i programmet, säger Ida-Elvira Karlberg, 11 år från Luleå, bördig från Ransjö.

Annons

Ida-Elvira Karlberg fick med sig kompisen och deltagaren i programmet, Nelly Gidlund, 12 år, från Örnsköldsvik, när familjen Karlberg for på sportlov till Härjedalen. Där har Ida-Elvira firat många jular, lov och semestrar på mamma Helena Karlbergs föräldragård, Gun och Olle Jönssons gamla gästgiveri i Ransjö, "Gästis".

Tjejerna lärde känna varandra under slutcastingen till programmet Wild Kids, ett av SVT:s mest populära barnprogram, där två lag, Lejonen och Björnarna, kämpar om att vinna en resa till Sydafrika.

– Vi hamnade i samma taxi på väg till castingen. Och sedan la vi våra grejer i sängarna bredvid varandra. Fast egentligen var det våra pappor, som också var med, som började prata med varandra först, berättar Nelly Gidlund.

Tjejerna blev väldigt bra kompisar under slutcastingen med 50 av de 10 000 barn som sökt till programmet. Det var i våras. Sedan visste ingen av dem att den andra hade gått vidare och blivit en av de elva barn som skulle få vara med i inspelningen av programmet. Det förstod de först när inspelningen i Kolmården startade i augusti.

– Jag blev jätteglad när jag såg att Nelly hade gått vidare och skulle vara med i Wild Kids. Och sedan besviken när vi hamnade i olika lag, men ändå glad att även hon var med, säger Ida-Elvira som blev ett av Lejonen. Nelly hamnade i laget Björnarna.

Båda har varit med i alla sju avsnitt som hittills visats (fram till fredag 4/3) och det åttonde får de se tillsammans på plats i Härjedalen. Ida-Elvira och Nelly har hållit kontakten efter inspelningen och inför årets sportlov bestämde familjerna att fira det gemensamt på "Gästis" i Ransjö. Vem som fick åka till Sydafrika är hemligt såklart. Men båda tycker att Wild Kids var en otroligt spännande upplevelse.

– Även safaritjänsten, som man fick när man förlorade tävlingarna, var kul. Ok, att plocka upp noshörningskit på Kolmården kanske inte var så kul men sedan fick vi gå in och mata surikaterna, säger Nelly.

– Jag tyckte också det var kul. Annars hade man säkert betalat pengar för att få göra en sådan grej, säger Ida-Elvira.

Se Wild Kids presentationen av Nelly

Se Wild Kids presentationen av Ida-Elvira

Annons