Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hemlöse Torsten har gått från Hamburg

/
  • Torsten har skjutit sin kärra, med sovplats, framför sig sedan den 19 april, då han startade sin vandring i Hamburg.

Torsten Meiners från Hamburg är på väg till polcirkeln. Han startade i Hamburg den 19 april, gick till Kiel, tog färjan över till Göteborg, och har sedan dess traskat genom Sverige. I början av den här veckan passerar han Härjedalen.

Annons

– Det är bra för sinnet att gå, det ger bra motion och det är ett perfekt sätt att uppleva naturen, säger han när TH träffar honom vid vägrenen på E45 strax söder om Ytterhogdal.

Torsten Meiners är hemlös. På vintrarna bor han på härbärgen i sin hemstad, på somrarna utomhus i parkerna. För sin försörjning säljer han gatutidningen "Hinz und Kunzt", ett magasin som säljs av hemlösa i Hamburg.

Han har gjort flera långa vandringar tidigare men det är första gången han siktar norrut.

– Jag räknar med att det ska ta ungefär två månader dit och tre månader hem, berättar Torsten.

En normaldag går han 30 kilometer, som mest har det blivit 46. Han skjuter en kundvagn modell större framför sig och i utförsbackarna ställer han sig på en liten bräda och tar hjälp av tyngdkraften. I vagnen finns en isolerad låda där Torsten sover på nätterna och han pantar burkar som han hittar längs vägen för att få in pengar till mat.

– Det går bra. Jag förstår inte riktigt varför folk slänger bort pengar. Det enda problemet är att det varit lite kallt på morgnarna. Men man blir varm när man kommer i gång och går, säger Torsten.

Läs mer om Torsten här:

Annons