Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hemmaförlust i hemmapremiär

/

Lillhärdals hemmapremiär blev en fartfylld och intensiv historia, där IFK Östersund 3 var det lag som förvaltade sina chanser bäst. Matchens slutade 3-1 till bortalaget.

Annons

Båda lagen satte högsta fart från första stund. Bara två minuter in i matchen satte Östersund första målet på en straff efter en situation där målvakten i Lillhärdal, Emil Dahlsten, fällt en östersundare som höll på att komma först på en boll strax vänster om målet.

– Vi fick ju en olycklig start. Sedan hade vi flera chanser som vi inte lyckades göra mål på, säger tränare Anders Roos.

Matchen, som var Lillhärdals första på hemmaplan för säsongen, fortsatte i ett högt tempo. Lillhärdal hade flera fina inlägg, Östersund spelade mer på korta pass och försökte såga sig fram. Båda lagen hade flera chanser innan David Larsson nickade in 1-1 i den 33 minuten över en chanslös Carl Arvidsson i Östersundsmålet.

I andra halvlek hade Lillhärdal bud på flera mål, bland annat ett skott i burgaveln och en lobb som tog i ribban. Även Östersunds hade ett par rejäla chanser, bland annat en dubbelchans strax framför mål, som Dahlsten motade med några fina räddningar.

Östersunds unga snabba spelare tog sig förbi på kanterna, vilket resulterade i ett fint inlägg. Lillhärdals försvaret missade en markering och Dahlsten var chanslös på det distinkta avslutet. 2-1 till Östersund.

– Vi var inte riktigt heta. Det får vi ta med oss till nästa match. Ännu mer vilja, säger Anders Roos.

Sedan flyttade Lillhärdal upp vilket gav flera chanser för Östersund som lyckades sätta dit även 3-1 med bara några minuter kvar att spela. Mot slutet kändes det som att Östersundsspelarna hade lite mer spring i benen kvar och segern var nog rättvis. Hade Lillhärdal visat prov på lite mer kyla i avsluten hade resultatet kunnat se annorlunda ut.

– Jag är otroligt nöjd med att vi kunde åka ner hit och slå Lillhärdal på bortaplan, säger Janne Wiklund, Östersunds tränare.

Det kändes som att ni tog över mot slutet?

– Ja vi orkar hela matchen. Det har ofta sett ut så, att vi tar över mot slutet. Det är vältränade grabbar som spelar både u17 och även i division 4. Och så tror vi verkligen på det vi gör, säger Janne Wiklund.

Annons