Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hemvändare starkast

/
  • Stundtals var det mycket bra tempo och riktigt hårt spel, att det är stor prestige i hemvändarmatchen är det inget snack om.
  • Hemvändarlaget kopplade greppet om matchen i andra perioden.
  • Christer Gustavsson, Jonny Wåger och Jonken Gustavsson tillhörde det äldre gardet i hemvändarlaget. Inför sista perioden kände de sig segervissa och de fick även rätt.
  • Ingvar Karlgren hade full kontroll på matchen och lyckades även döma utvisningar liggande.

Hemvändarna visade sig vara starkast i den prestigefyllda hockeymatchen mot Svegs A-lag på juldagen. Det hopplockade laget saknade dessutom Marcus Högström som inte kunde komma loss då SHL har full omgång under julhelgen.

Annons

– Jag har aldrig varit med och förlorat en hemvändarmatch och tänker inte göra det den här gången heller, sa Jonken Gustavsson segerviss redan i andra perioden då hans lag låg under med 2-1.

Största bekymret hade han med sin bror, Christer, som var inne på det baklängesmål som gjorde att Sveg tog ledningen.

– Han börjar kanske bli lite gammal, funderade Jonken och bjöd på ett snett flin.

Underläget blev också en väckarklocka för Hemvändarna som tog över allt mer av spelet i den andra perioden och innan utmärkte domaren Ingvar Karlgren blåst för periodvila var underläget vänt genom mål av Marcus Persson och Jakob Danielsson.

– De börjar bli lite elaka. Det ligger en hel del prestige i det här men det är bara att flina och åka iväg när det hettar till, säger Jonny Wåger som hade en förmåga att reta upp hemmalagets spelare.

– Vi gör en riktigt bra match och det tycker jag att A-laget gör också, kommenterade hemvändarcoachen Anders Roos när slutsignalen gått.

Även på läktaren var det nöjda tongångar bland de 350 personer som kommit ner till ishallen för att titta.

Annons