Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hemvändare starkast

/
  • Stundtals var det mycket bra tempo och riktigt hårt spel, att det är stor prestige i hemvändarmatchen är det inget snack om.
  • Hemvändarlaget kopplade greppet om matchen i andra perioden.
  • Christer Gustavsson, Jonny Wåger och Jonken Gustavsson tillhörde det äldre gardet i hemvändarlaget. Inför sista perioden kände de sig segervissa och de fick även rätt.
  • Ingvar Karlgren hade full kontroll på matchen och lyckades även döma utvisningar liggande.

Hemvändarna visade sig vara starkast i den prestigefyllda hockeymatchen mot Svegs A-lag på juldagen. Det hopplockade laget saknade dessutom Marcus Högström som inte kunde komma loss då SHL har full omgång under julhelgen.

Annons

– Jag har aldrig varit med och förlorat en hemvändarmatch och tänker inte göra det den här gången heller, sa Jonken Gustavsson segerviss redan i andra perioden då hans lag låg under med 2-1.

Största bekymret hade han med sin bror, Christer, som var inne på det baklängesmål som gjorde att Sveg tog ledningen.

– Han börjar kanske bli lite gammal, funderade Jonken och bjöd på ett snett flin.

Underläget blev också en väckarklocka för Hemvändarna som tog över allt mer av spelet i den andra perioden och innan utmärkte domaren Ingvar Karlgren blåst för periodvila var underläget vänt genom mål av Marcus Persson och Jakob Danielsson.

– De börjar bli lite elaka. Det ligger en hel del prestige i det här men det är bara att flina och åka iväg när det hettar till, säger Jonny Wåger som hade en förmåga att reta upp hemmalagets spelare.

– Vi gör en riktigt bra match och det tycker jag att A-laget gör också, kommenterade hemvändarcoachen Anders Roos när slutsignalen gått.

Även på läktaren var det nöjda tongångar bland de 350 personer som kommit ner till ishallen för att titta.

Mer läsning

Annons