Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Henrik släpper ny julmusik från Älvros

/
  • Henrik Persson sjunger och spelar gitarr på nya skivan Vinterland med helt nyskrivna julsånger.
  • Allt inspelat på 16 kanaler.
  • Julstämning i studion hemma i villan i Älvros.

Lagom till jul släpps en ny cd med helt nyskriven julmusik av Henrik Persson i Älvros. En skiva som egentligen varit klar sedan förra hösten och som är mycket av en familjeangelägenhet.
– Far har skrivit de flesta texterna, säger Henrik Persson.

Annons

Plattan heter Vinterland och var egentligen färdig redan förra hösten

– Men vi väntade på rättigheterna på en låt som vi spelat in. De kom aldrig så då släppte vi den och gjorde en helt ny låt i stället. Men då var det redan sent i december så vi bestämde oss för att vänta ett år, säger Henrik Persson.

Han sjunger och spelar gitarr skivans alla femton spår och har även skrivit några av låtarna. Bland annat "Jag gillar riktigt söta pepparkakor", en dansant boogie woogie-dänga som förhoppningsvis kommer att spelas på lokalradion vid tillfälle under december.

Annars är det pappa Yngve Persson, pensionerad musiklärare och blåsmusiker i Härjedalen, som skrivit de flesta av låtarna och som även spelar saxofon och trumpet på skivan.

– Jag satt en sommar och skrev texterna. Vi tänkte att det skulle vara roligt att med julmusik som är lite svängigare. Vi har letat lite efter låtar som inte var så kända i Sverige och hittat en del men blev inte riktigt nöjda. Så vi skrev ihop låtarna själv i stället.

Trubaduren Jens Persson står för trumspelat och Erik Andersson, musiklärare i Sveg för keyboard och dragspel.

– Vi hade ett trettiotal melodier från början som vi tog fram, sedan har vi valt ut, spelat in, och gjort om och snitsat till för att få det som vi vill ha, säger Yngve Persson.

– Det är lite blandat, lite rock'n roll och blues men också ballader, säger Henrik Persson.

En av låtarna är skriven av den amerikanska musikern Rick Vito och översatt (till härjedalska) av Henrik Persson, med titeln "Jag var en stygg´n pöjk i år"

– Det är inte självupplevt, skrattar Henrik.

Annons