Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Het och välbesökt mässa och älghundsutställning i Hede

Trots den varma dagen lockade mässan och älghundsutställningen i Hede i lördags över tvåtusen besökare. Tvåhundra älghundar ställdes ut. De två bästa hundarna kommer från Strömsund och har samma ägare.

Annons

– Vi har haft finväder, det har varit nästa för varmt, åtminstone om man tänker på hundarna, säger Mats Bredesen, som är en av arrangörerna för Hedemässan och älghundsutställningen.

Hans Perssons jämthund Ackers Mbäke deltog i hundutställningen.

Den stora publiktillströmningen ger ett välkomment tillskott till arrangörerna Hede curling, Hede jaktskytteklubb och Jämtland-Härjedalen älghundsklubb.

– Allt arbete är ideellt och det här ger föreningarna bra klirr i kassan, säger Mats Bredesen, som understryker att det det ligger hundratals timmar bakom arrangemanget och att det är många människor inblandade för att få till mässan och älghundsutställningen.

– Det var fler besökare i lördags än förra gången, jag räknar med att det var över tvåtusen. Det är jättebra, säger Mats Bredesen.

Nästa gång Hede ordnar älghundsustställning och mässa är 2020.

Över tvåhundra älghundar ställdes ut under mässan. Raserna som deltog var jämthund, gråhund, hälleforshund, norsk älghund svart, svensk vit älghund, karelsk björnhund och östsibirisk lajka.

Best in show blev jämttiken Rämnastigens Alba, kallad Tyra. Tvåa blev hälleforshanen Frodo. Båda hundarna ägs av Dan Svanström i Strömsund.

Jämthundstiken Rämnastigens Alba var utställningens snyggaste hund.

– Det är unikt att av tvåhundrafem tävlande hundar är ettan och tvåan i best in show från samma familj, säger Karl-Åke Ericsson, som är utställningsansvarig.

Han var myckt nöjd med dagen.

– Vi har fått fin kritik från de tävlande. De uppskattar att det inte har varit några köer och inget annat strul heller. Det enda som inte har varit bra är den trettiogradiga värmen, men vädrets makter rår vi inte på, säger Karl-Åke Ericsson.

Inez Moberg, Dagmar Hedin och Ingrid Karlsson trivdes i värmen på Hedemässan.

Lotta Eriksson representerade Mö finns.

Anna Persson från Distriktsveterinärerna var nöjd med mässan.

Annons