Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Historiskt SM-guld i stadioncross för Wallesföraren Emilia Dahlgren: ”Det känns fantastiskt!”

/

Emilia Dahlgren, Walles, körde på ett imponerande sätt hem SM-guldet i stadioncross-SM vid SM-veckan i Piteå. Ett historiskt guld då det var första gången med damklass.

Annons

– Det känns fantastiskt! Det här är stort! säger den jublande glada mästarinnan Emilia Dahlgren, Bruksvallarna, till SVT

Emilia Dahlgren tog starten och drog ifrån övriga tillsammans med stora hemmafavoriten Elina Öhman, Älvsbyn. Öhman kör framgångsrikt som proffs i USA och rankas som världens främsta på damsidan.

På varv fyra av åtta så utmanade Elina Öhman i utgången av en sväng. Men Emilia Dahlgren var uppmärksam och släppte inte henne förbi.

– Det var spännande ett tag. Jag märkte att hon var på gång och tänkte att jag ger mig inte. Då hakade hon i mig lite och tippade omkull, säger Emilia Dahlgren som sedan kunde dra ifrån och defilera till SM-guldet och bli första dammästare i stadioncross-SM.

– Det är kul att vi får köra här vi också och det känns jättebra att ta SM-guldet, säger Emilia Dahlgren till SVT.

Silvret gick till Matilda Johansson, Älvsbyn och bronset till Dalarna genom Ronja Renheim, Lima. Den andra Wallesföraren Ronja Revelj, blev tia och sist i finalen.

Annons