Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hjältepris till plogbilsförare

/
  • Lotta Larsson lämnar över Ränningsvallens byalags utmärkelse Landsbygdens hjältar till Leif Olsson som ansvarar för plogningen av fjällvägen mellan Tännäs och Sörvattnet.

Leif Grävare i Tännäs och hans plogbilschaufförer har fått Ränningsvallens byalags utmärkelse Landsbygdens hjältar för 2013.

Annons

"För särdeles god plogning av sträckan Tännäs – Sörvattnet som tack vare er är Sveriges bäst plogade vägsträcka. Ert arbete och er skicklighet garanterar framkomlighet och underlättar vardagen på landsbygden", så lyder motiveringen från Ränningsvallens byalag.

Lotta Larsson stoppade plogbilen i Ränningsvallen i fredags och överlämnade den förgyllda miniplogen till Leif Olsson från Tännäs, som körde dagens plogtur. 

– Vi är oerhört tacksamma för att vi bor längs Sveriges bäst plogade vägsträcka. Det ger trygghet och säkerhet for oss som bor här. Vi behöver aldrig fundera på att vi skulle sitta fast längs vägen. Det är också bra att veta att sjukvård, hemtjänst och post alltid kommer fram, säger Lotta Larsson i byalaget. 

Leif Olsson ska sätta upp diplomet i lastbilshytten. Den guldfärgade sparkplogen funderar han på att svetsa fast på stora plogen eller ge till någon som behöver den. 

– Jag är jätteglad för priset, säger en överraskad Leif Olsson. 

Annons