Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mardrömsminuter fällde BIK – är illa ute i SHL-kvalet

Trotjänaren Fredrik Höggren frälste BIK Karlskoga i den tredje perioden. Men på drygt två minuter vände Rögle till seger i det andra mötet och nu är BIK illa ute i kvalet med underläge i matcher, 0–2.
– Det är ett SHL-lag vi möter. Vi får inte ge dem chanser. Då blir det mål, säger Alexandre Lavoie.

Annons

Det var stundtals mycket grinigt mellan BIK och Rögle. En match som gästerna till slut vann med 2–1.

I bortamatchen i Lindab arena i torsdags fick BIK Karlskoga en drömstart med två mål de första åtta minuterna sedan Victor Ejdsell slagit till två gånger om.

Och BIK inledde starkast även i den här matchen och skapade ett antal lägen att ta ledningen i matchen. Ändå var det Rögle som var närmast att spräcka målnollan när Sebastian Collberg i postion från slottet prickade ribban med ett dragskott.

Men annars behövde inte Emil Kruse så mycket hjälp av målramen i de två första perioderna. Eller jo, en gång till behövde han det när Ludvig Rensfeldt prickade stolpen från nära håll. Men annars storspelade 22-åringen och svarade för flera riktigt kvalificerade räddningar.

Som när Filip Karlsson och David Åslin kom i läge två mot noll. Efter klapp klapp-spel var Kruse överspelad men lyckades mirakulöst och mycket snyggt plocka Karlssons skott. Men även Rögle hade en storspelande målvakt i Anders Lindbäck som höll emot.

Och när han var överspelad fick han hjälp av sina medspelare. Som när Thomas Valkvae-Olsen rundade kassen och skulle trycka in den i öppen bur. Då hann Jack Conolly dit för att täcka.

Ovisst inför tredje. Men där skulle BIK spräcka målnollan genom trotjänaren Fredrik Höggren som spenderat hela seniorkarriären i klubben. "Högga" höll sig framme och styrde in 1–0.

Men det höll bara i en och en halv minut. Sedan gick hemmalaget bort sig i anfallszon, varpå Rögle ställde om i ett två mot ett-läge. Där avslutade Edwin Hedberg kliniskt till 1–1.

Och drygt två minuter senare tog gästerna också ledningen. Ett dåligt byte i kombination med att Alexandre Lavoie stod för en indianare gav Jack Conolly fritt fram och han pricksköt in 2–1.

– Det är ett misstag i hörnet. Jag försökte passa upp den, men så kom deras kille emellan och bröt. Ett misstag, men det är sånt som händer i hockey, säger Lavoie.

Det skulle visa sig bli segermålet. BIK försökte men förmådde aldrig att komma tillbaka. Därmed har Rögle 2–0 i matcher och BIK har en jobbig uppförsbacke att ta sig upp för. Närmast match i Ängelholm på måndag kväll.

– En tuff förlust. Vi spelade bra hela matchen. Men det är ett SHL-lag vi möter. Vi får inte ge dem chanser, då blir det mål, säger Lavoie.

Ni har ändå spelat jämnt med dem i två matcher. Känner du dig optimistisk inför fortsättningen?

– Oh, ja. Jag känner mig positiv. Jag gillar vårt lag. Alla jobbar stenhårt och vi ska komma ut ännu hårdare i match tre.

Vad måste ni förbättra?

– Koncentrationen framför allt. Vi kan som sagt inte ge dem chanser, de har spelare med skills, säger Lavoie.

Fredrik Höggren stod för BIK Karlskogas mål i matchen.

Annons