Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hockeyherrar laddade för seriestart

/
  • Håkan Nilsson går igenom en av många övningar på tisdagskvällens träning.
  • Tungan rätt i mun.
  • Det ser bra ut inför säsongen, bra uppslutning på träningarna, enligt Håkan Nilsson.

Ett laddat Sveg ser fram mot fredagens seriepremiär mot Häradsbygden på hemmaplan.
– Det har varit bra uppslutning på träningarna. Fortsätter det så här kan det bli riktigt bra, säger tränare Håkan Nilsson.

Annons

Fredag halvåtta på kvällen smäller det till i Svegs ishall, premiär för Svegs hockeyherrar på hemmaplan mot ett Häradsbygden som, enligt uppgift till tränare Håkan Nilsson, har en lite varierande trupp.

– Vad jag förstår får de hjälp från Leksands juniorer och har olika lag i stort sett varje gång de spelar, men det kan nog bli en jämn och fin tillställning, säger han.

Annars har det sett bra ut på träningarna hittills under hösten. Bra uppslutning och både nya och nygamla spelare som anslutit till truppen, samt något nyförvärv

– Vi har några killar som varit borta på skola och som är tillbaka, en del ungdomsspelare som är med och några till på gång, och några som varit med förut och spelat och som börjat igen, som Niclas Schwarz och Mattias Larsson. Det är ju kul att sådana killar kommer med igen, säger Håkan Nilsson.

Förra säsongen glesades truppen ur när Sveg gick vidare till fortsättningsserien och det blev betydligt svårare att samla fullt lag.

– Jag tror det är annorlunda i år, vi måste ju spela en hel säsong och de som är med nu tror jag är beredda på det, säger Håkan Nilsson.

Vad är målsättningen inför året säsong?

– Vi ska prova att vara på den övre halvan av serien, ungefär som i fjol. Vi har väl kanske inte direkt ambitionen att gå upp till tvåan, det handlar mer om att få lite fart på hockeyn här igen. Men att ta sig till kvalspel är ju en sporre såklart och kan ge lite tuffare matcher, säger Håkan Nilsson.

Annons